Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Mesemaraton, focitorna és farsangi vigalom

Ezen a hétvégén akár száz mesét is megnézhetünk, elleshetjük a foltvarrók fortélyait, de bepillanthatunk az univerzum titkaiba is. Sőt, vasárnap az is kiderül, melyik gyermekcsapat rúgja legügyesebben a bőrt!
Magyar népmesék – maraton

Elkészült a 100. Magyar Népmese. Ebből az alkalomból maratoni vetítést tart a Kecskeméti Ifjúsági Otthon. Február 17-19-ig három nap leforgása alatt mind a száz epizódot megtekintheti a nagyérdemű. Emellett játékos fejtörőkkel, furfangos kérdésekkel, népi és logikai játékokkal is várják az érdeklődőket, valamint kipróbálhatjuk a mozduló kép és a meseképregény készítését, és látogatást tehetünk a mozigépházba.

Zárul a tanulás élménye

Huszonegy hónap után február 18-án lezárul a Kecskeméti Kulturális Központ európai uniós projektje, A tanulás élménye. Ebből az alkalomból szombaton egész nap érdekes programokkal várják az érdeklődőket. A projektben résztvevő klubok körök munkájába egy kiállításon keresztül pillanthatunk be, ahol bemutatkoznak az ásványosok, a bélyeggyűjtők, a gombászok, a dísznövény kedvelők, az éremgyűjtők, valamint a kézműves és alkotókörök. A néptánc szakkörök tagjai bemutatóval várják a közönséget, de lesz drámajáték, elleshetjük a foltvarrók fortélyait és kézműveskedhetünk is. A HELPI infópultjánál az Európai Unióval kapcsolatos kérdéseinkre kaphatunk választ, de a szenior tanácsadók is egész nap várják az érdeklődőket. A nap zárásaként pedig 18 órakor elkezdődik a hajnalig tartó farsangi vigalom.

Az univerzum titkai

Ezen a hétvégén is érdekes előadásokkal várják a Kecskeméti Planetáriumban azokat, akik kíváncsiak az univerzum titkaira. A csillagok és a bolygók meséjét hallgathatjuk meg február 18-án, szombaton 15 órától, majd 16 órától folytatódik a Speciális Relativitás Elmélete sorozat. Ezúttal a látszatjelenségekről lesz szó, kiderül, hogy mi is az időlassúbbodás, a hosszúságrövidülés, a tömegnövekedés és a sebesség-összeadás.

Családi bábszínház

Ihók és Mihók történetével és más bolondos magyar mesékkel várja a játszani vágyókat a Kecskeméti Ifjúsági Otthon családi bábszínháza február 18-án, szombaton 16 órától. A bábjáték mellett lesznek dalok, mondókák, és készíthetünk bábokat is. A foglalkozást hároméves kortól ajánlják a szervezők.

Focitorna gyerekeknek

A legkisebbek lépnek pályára február 19-én, vasárnap 8 órától a Messzi István Sportcsarnokban. A KTE labdarúgó tornáján ezúttal ugyanis a gyerekek mérkőznek meg egymással.

Piros! Sárga? Kék

Mi történik akkor, ha Piros, Sárga és Kék egy szép napon találkoznak? Erről mesél a Ciróka Bábszínház darabja a legkisebbeknek, a négy éven aluli gyerekeknek február 19-én, vasárnap 9.30-tól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2000 eurót hagyott a kocsiban, el is lopták

Feltörtek egy Udvarhelyi utcában parkoló Volkswagent, melyben 600 ezer forintnyi valutát is hagyott tulajdonosa. Tovább olvasom