Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Milliárdos beruházások Bács- Kiskun megyében

A projekt keretében megújulnak és korszerűsödnek hulladéklerakók, a zöld hulladék megfelelő eltérítésével is foglalkoznak.

Mindez a térség 82 önkormányzatának több mint 300.000 lakosát érinti, külön kiemelve a vaskúti, felgyői, valamint a kiskunhalasi hulladéklerakókat.

A Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 4 milliárd forintot meghaladó támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében kiírt Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése elnevezésű pályázaton.

A fentebb említett időszak alatt amellett, hogy megújulnak és korszerűsödnek hulladéklerakók, a zöld hulladék megfelelő eltérítésével is foglalkoznak. Így a helyi lakosság körében mintegy 10 ezer házi komposztáló edény kerül kiosztásra, valamint a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével szelektív hulladékgyűjtő járművek is beszerzésre kerülnek.

A projekt révén várhatóan csökkenhet a szerves anyag hányad, ezzel párhuzamosan pedig - az EU előírásait szem előtt tartva – nagy mértékben javulhat a hulladékhasznosítási arány is.

A Társulásról, illetve az érintett beruházásról bővebb információt a http://homokhatsagkeop.csongrad.hu/projekt/projekt.php oldalon olvashatnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kecskemét City Balett első táncszínházi produkcióját mutatja be

Első önálló táncszínházi produkciójával mutatkozik be az elmúlt évben alakult balett-tagozat… Tovább olvasom