Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Nagybani drogkereskedő banda tagjai kerültek rács mögé

Marihuánával, extasy tablettával és speed porral kereskedtek annak a Bács-Kiskun megyei társaságnak a tagjai, akiket négy és hat év közötti szabadságvesztéssel sújtott pénteken jogerősen az Szegedi Ítélőtábla.
A vádlottak éveken át rendszeresen fogyasztottak kábítószert. Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott, a 34 esztendős Hankó László például 2005 és 2009 júniusa között összességében 624 gramm marihuánát, 294 darab extasyt és 234 gramm speed port szerzett meg és fogyasztott el. A férfi árulta is a drogot, 60 gramm marihuánát, 1322 darab extasy tablettát és 8,7 gramm speed port értékesített.

A másodrendű vádlott, Géresi Nikoletta tizenöt esztendős korában, 1998-ban próbálta ki először a kábítószert, majd kisebb-nagyobb megszakításokkal az elfogásáig fogyasztó volt. Eleinte szórakozóhelyeken ismeretlen személyektől szerezte be a kábítószert, majd 2007 decemberétől elsősorban Hankó Lászlótól vásárolt. A nő idővel árulni is kezdte a drogot, elsősorban extasy tablettát értékesített, de adott el marihuánát és speedet is.

A fiatalokat februárban ítélte el első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. Fotó: delmagyar archív
A fiatalokat februárban ítélte el első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság.
Fotó: delmagyar.hu archív

A harmadrendű vádlott, a kiskőrösi Csupor Tibor 2005-től fogyasztott kábítószert, és be akart kapcsolódni a drog terjesztésébe is. A vádbeli időszakban a férfi 1723 darab extasy tablettát és 970 LSD-s bélyeget fogyasztott, míg ezer extasy tablettát eladásra kínált, de ez az üzlet nem jött létre, mert a rendőrség a kábítószert lefoglalta.

A kábítószert általában úgy értékesítették, hogy akinek szüksége volt ilyen drogra, SMS-ben megkereste a másodrendű vádlottat, aki az igényt jelezte H. Lászlónak. A férfi a másodrendű vádlottnak adta el a drogot, aki továbbértékesítette azt az igénylőknek. A marihuána grammonkénti ára 2 ezer volt, a speed dupla ennyiért cserélt gazdát, egy extasy 300-350 forintba került.

A táblabíróság Hankó Lászlót és Csupor Tibort hat év fegyház-, Géresi Nikolettát pedig négy év börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgalmas hétvége előtt a KSE kosarasai

Péntektől vasárnapig három felkészülési mérkőzésen is pályára lép a Kecskemét SE férfi… Tovább olvasom