Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Nagykorúvá vált a Ganxsta Zolee és a Kartel! - Kecskeméten ünneplik születésnapjukat

Döglégy Zolee, Big Daddy és a „Kartelizálódott" Fényes Ösvény szülinapi turnéval, és jó néhány újdonsággal ünnepli ezt a jeles kort.
Az immáron nagykorúvá vált Kartel - élén Ganxsta Zolee-val - 18 éve, az Egyenesen a gettóból c., klasszikussá érett nagylemezzel indította a pályát, rajta olyan elévülhetetlen örökbecsűkkel, mint a Boom a fejbe!, a Minden, amit akarok… vagy épp a címadó tétel. Zolee, Big Daddy és a „Kartelizálódott" Fényes Ösvény szülinapi turnéval, és jó néhány újdonsággal ünnepli ezt a jeles kort.

Anno ’95-ben már nem lepett meg senkit Zana Zoli rapperré válása, hiszen a Sex Action – Action transzformáció első megnyilvánulásán, a ’94-es Összeomláson is volt egy Ganxsta Mix kizárólag az ő tiszteletére. Az első Kartel album, az Egyenesen a gettóból megjelenése egyértelművé tette: innentől kezdve többet látjuk majd Zolit Döglégyként a frontvonalban, mikrofonnal a kézben, mint a dobok mögött, de még az eleinte fanyalgó rockerhadat is meggyőzték az olyan klasszikus slágerek, mint a Keleti oldal, vagy .

A pálya azóta is - szinte töretlenül – magasan ível, leszámítva a 2005 környéki globális hip hop válságot, amiről Zolee nemrégiben így nyilatkozott : „Nagyon örülök, mert úgy tűnik, a hip hop megint életteret nyert, ugyanis a 2000-es évek közepétől volt egy elég komoly hullámvölgy, ami minket is meglehetősen rosszul érintett."

A műfaj és a banda reneszánsza maximálisan leszűrhető a legújabb lemez, a Hatalmat a Népnek! sikerén, amelyről az egyik – meglehetősen nyers – dalhoz most egy rádióbarát verzió van születőben.

„A Nincs Erő c. dalunkhoz készült egy rádióverzió amit Pierrot is énekel, mert rádiókban szerepelni nem rossz dolog. Nagyon izgalmas lett ettől a dal, mert lesz egy ilyen alter íze, tehát nem tipikus Kartel, de persze azért megmaradt a töke is neki. Ehhez csinálunk most egy klipet, és persze turnézunk,és megünnepeljük a zenekar 18. születésnapját szerte az országban a rajongóinkkal, hiszen nekünk most erről fog szólni az ősz." – vázolta Zolee.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffman Rózsa díjazta a kecskeméti művészetis tanárt

Buzás Zsuzsa, a Tanítóképző Főiskolai Kar Művészeti és Testnevelési Intézetének tanársegédét a… Tovább olvasom