Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Nem a BTel lesz a negyedik mobilszolgáltató

A kecskeméti székhelyű BTel "csak" virtuális szolgáltatóként kíván piacra lépni, és a sajtóértesülésekkel ellentétben sem állami, sem más konzorciumhoz nem csatlakozik a frekvenciatenderen.
Egy a hazai sajtóban jó ideje keringő pletykát cáfolt meg mai közleményével a teljesen magyar tulajdonú Business Telecom Zrt. (BTel). Egyesek ugyanis tudni vélték, hogy a kecskeméti székhelyű cég az egyelőre szintén csak értesülésekből felrajzolódó állami konzorcium tagjaként megpályázza a negyedik mobilszolgáltató piacra lépését lehetővé tendert. A holnapi borítékbontás előttre időzítve ma azonban a társaság közölte, hogy semmilyen formában nem indul a pályázaton.

Helyette inkább úgynevezett virtuális szolgáltatóként (MVNO) tervezi a piacra lépést 2012-ben. Ebben a konstrukcióban a belépő vállalatnak nincs önálló hálózata, hanem valamelyik meglévő szolgáltató infrastruktúrájára támaszkodva nyújt saját márkás távközlési szolgáltatást.

Takács Krisztián, a BTel vezérigazgatója szerint a fogyasztók számára jó hír, hogy a virtuális mobilszolgáltatás hazai elindulása rövid időn belül felélénkíti a piaci versenyt, hiszen jóval azelőtt megvalósul az ország teljes területén, mint hogy egy, a jövőben kiosztható frekvenciára épülő, teljesen új mobilszolgáltatói hálózat kiépülne.

Bár a vezérigazgató a mai sajtóközleményben megerősítette, hogy komolyan megfontolták a lehetőségét annak, hogy egy csoport tagjaként megpályázzák a nyáron kiírt frekvenciát, ám az IT Cafénak adott nyilatkoztában világossá tette, hogy a sajtóértesülésekkel ellentétben nem a Magyar Posta és a Magyar Villamos Művek (MVK) párosával tárgyaltak, hanem két másik alakulóban lévő konzorciummal. Végül úgy döntöttek, hogy nem indulnak a mobilfrekvencia-tenderen. Többek között azért, mert attól tartottak, hogy egy mobilkonzorciumi szerep nagy eséllyel szűkítené a cég piaci mozgásterét, és túlságosan felbolygatná az eddig felépített, jól működő üzleti modellt.

A társaság egyelőre arról nem kívánt információkkal szolgálni, hogy melyik jelenleg szolgáltató távközlési cég lehet majdani partnerük az MVNO konstrukcióban. Mindössze annyit tudni, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőzölős vasalót nyerhet ma az Ajándékosztásban!

Ha december, akkor karácsonyi ajándékosztás a delmagyar.hu-n. Idén sincs ez másképp. Jöjjön, játsszon, nyerjen minden nap! Tovább olvasom