Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Pókersuli: a dealer szerepe

Kecskemét - Cikksorozatunk mai részében az osztókkal foglalkozunk. Az élőjáték élvezhetőségének egyik kulcsa, hogy a pókerasztalnál dolgozó személyzet kifogástalanul értsen a munkájához.

A pókerasztaloknál dolgozó személyzet nagy részét általában volt kaszinóban dolgozók alkotják, de akadnak olyanok is, aki teljesen külön tanfolyamon sajátították el a szakmát. Hivatalosan dealer-nek hívják őket, de Magyarországon nagyon elterjedt az osztó kifejezés is. Nagyon fontos szerepük van az asztalnál, hiszen a játéknak gördülékenynek és élvezhetőnek kell lennie. Magabiztosság, gyorsaság, jó zsetonkezelés és tökéletes játékismeret jellemez egy jó dealert. Fontos a talpraesettség, ha valaki sokat bizonytalankodik az asztalnál, lesz olyan, aki ezt megpróbálhatja kihasználni. Természetesen mivel ők is emberek, bármikor hibázhatnak. Azokra az esetekre is megvannak a szabályok, ha valaki tudja, melyik szituációban mit kell tennie, biztosan nem tudják kizökkenteni a munkájából és nem fog további bakikat elkövetni. Egy hibát követően, ha valaki nem tudja, mit kell tennie az adott körülmények között és határozatlan, azt ki kezdhetik és további malőröket követhet el.

Fontos a profi osztó az asztalnál.
Fontos a profi osztó az asztalnál.

Ennek a foglalkozásnak a másik kulcspontja a zsetonok kezelése. Ezt a részét az ex-kaszinósok sokkal jobban eltudták sajátítani, mint azok akik egy osztótanfolyamot végeztek el, mert a zsetonkezelés tökéletesre fejlesztése alapvető feltétel volt az előző munkahelyükön. Az igazán profiknak már nem is kell a betett összeghez nyúlniuk, mert ránézésre tudják mennyi került be és ezzel is rengeteg időt meg lehet spórolni. A jó dealereknek elengedhetetlen, hogy fejben jól számoljon, mert ha többen összetolják az összes zsetonjukat, tudnia kell kinek mennyi pénze van bent és kinek mennyi jár ha a legerősebb lapokat mutatja. A legfontosabb dolog a teremszabályzat pontos ismerete. A pókerjátékban rengeteg apró, de vitára okot adható előírás van, ezért ahány klub, annyiféle játékleírás van. Az alkalmazottnak tisztába kell lennie, hogy az adott helyen egy bizonyos helyzetben mi a teendője és elejét kell, hogy vegye egy konfliktus helyzet kialakulásának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részleges napfogyatkozás lesz kedden

Igen ritka és látványos jelenségnek lehetnek tanúi azok, akik január 4-én, a reggeli órákban a napra pillantanak. Tovább olvasom