Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Schiffer: a választások tétje, hogy a nagytőkések kívül más is beleszólhat-e a politikába

Schiffer András úgy fogalmazott: az LMP képviseli azt a reményt, hogy Magyarországon meg lehet törni ezeknek a nagytőkéseknek az uralmát, az emberek saját kezükbe tudják venni a sorsukat.

Schiffer András, az LMP társelnöke szerint az a tétje a vasárnapi bajai időközi önkormányzati és a jövő évi országgyűlési választásoknak, hogy a nagytőkés rétegen kívül más is beleszólhat-e a politikába.

A politikus erről szombaton Baján, lakossági fórumon beszélt, ahol bemutatta az LMP jelöltjét, Ikotity Istvánt.

Schiffer András úgy fogalmazott: az LMP képviseli azt a reményt, hogy Magyarországon meg lehet törni ezeknek a nagytőkéseknek az uralmát, az emberek saját kezükbe tudják venni a sorsukat.

Az LMP társelnöke szerint hatalmas bűn, hogy a magyar embereket a 90-es években megfosztották a közszolgáltatások birtoklásától.

"Azt gondolom, hogy a 21. században is követelmény lenne minden országban, hogy a közösség rendelkezhessen a javai fölött, rendelkezhessen a közös szükségletek felett, rendelkezhessen a közszolgáltatások felett" - fogalmazott. Hangsúlyozta: egyértelművé kell tenni, hogy helyes minden olyan lépés, amely arról szól, hogy ebből az országból ne lehessen nyakló nélkül extraprofitot kivinni, ne lehessen élősködni a közműcégeken.

Közölte, érdemes megnézni, hogy "mind a két blokk hogyan vágja át" az embereket. A rendszerváltás óta hatalomra került baloldali kormányokról azt mondta, az egyik oldalon szívesen beszélnek arról, hogy ők a korszakváltók, miközben privatizálták a közszolgáltatásokat, talán nem is túl durván fogalmaz az ember, amikor azt mondja: hozzájárultak az ország kifosztásához.

"A másik oldalon viszont rá kell mutatni arra a rezsiblöffre, amivel a Fidesz megvezeti az embereket" - tette hozzá. Közölte, a Fidesz "most éppen azt hazudja", hogy a rezsicsökkentést alaptörvénybe kívánja rögzíteni. Hozzátette, mindenki pontosan tudja, hogy a "gáz árát meg a víz árát" nem lehet alaptörvényben rögzíteni.

Schiffer András szerint az LMP-n kívül senki nem mutat rá arra: a valódi rezsicsökkentés arról szól, hogy fejlesztjük a közszolgáltatásokat és energiatakarékos beruházásokat támogatunk.

Az LMP lakossági fórumát egy belvárosi vendéglőben rendezték, az eseményen 50-60 érdeklődő vett részt.

Vasárnap időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak Baján, a 3-as számú választókerületben, ezt azért kellett kiírni, mert Bálint Tünde - aki a helyi Fidesz-frakció vezetője volt - 2013 májusában elhunyt. A választáson a Fidesz jelöltje Kovács Csaba, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje Teket Melinda, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje Markó György.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsigó: a bajai időközi választás tétje, hogy ˝ bukott baloldal visszatér-e˝

Zsigó Róbert, Baja polgármestere szerint a városban vasárnap tartandó időközi önkormányzati… Tovább olvasom