Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Schmitt Pál beült a kecskeméti Mercedesbe

Schmitt Pál országjáró körútja során a kecskeméti Mercedes-gyárba is ellátogatott, ahol be is ülhetett az első „Made in Kecskemét" autók egyikébe.
Az államfő országjáró körútja során csütörtökön délután a Mercedes-gyárba is ellátogatott. Schmitt Pál és Kecskemét városának vezetői először az új Mercedeseket próbálták ki, majd a karosszériaüzembe mentek, ahol a köztársasági elnök beszélgetett az üzem dolgozóival. Ezt követően az államfő az összeszerelő csarnokban aláírta a gyár vendégkönyvét, és egy rövid sajtótájékoztatót tartott.

Schmitt Pál beült a kecskeméti Mercedesbe - GALÉRIA

- Amikor megmutatták nekem a gyárat, éreztem a büszkeséget és megelégedettséget – emelte ki Schmitt Pál. - Már kétezer magyar dolgozik az üzemben, és a közeljövőben további ötszázzal nő majd a foglalkoztatottak száma. Elsősorban azt emelték ki német barátaink, hogy a magyarok szakértelme, szorgalma és megbízhatósága volt az, amire leginkább számítottak. Kecskemét városa is kitett magáért, biztosította ezt a hatalmas területet, az energiaellátást, az út-és vasúthálózatot, mindent, ami egy ilyen termelés beindításához szükséges. Úgy érzem, március, amikor az első kereskedelmi forgalomba kerülő autó legördül, nagy ünnep lesz a Mercedes, a hazai ipar és Magyarország számára is – jelentette ki az államfő, aki a gyár igazgatójától, Frank Kleintől a kecskeméti Mercedes kicsinyített mását vehette át.

Schmitt Pál Hajóson és Baján - GALÉRIA

A köztársasági elnök a Mercedes gyárban tett látogatása után elhagyta Kecskemét városát, és Hajósra indult. Az Érseki Kastélyban először meghallgatta az épület történetet, majd megnézte a gyönyörűen felújított kastélyt. A látogatás során az államfő részt vett egy turisztikai fórumon is, ahol a térség lehetőségeit vitatta meg a jelenlévő szakemberekkel, majd tovább utazott Bajára.

Olvasóink írták

  • 2. Együgyű 2011. december 09. 14:00
    „Mosolygós és bölcset játszó géniuszunk, Schmitt Páli bá beült a kecskeméti Mercedesbe. Arra azért lesz esze, ha másra nem is, hogy ki se szálljon belőle.
    Magánhasználatra majd az állam megveszi. Azt azért elismerem valamikor jól vívott! Mikor is? Milyen rendszerben? MSZMP idején tényleg kizsákmányolt munkakörben dolgozott? Nem az MSZP csalogatta ide a Mercédesz beruházást. Most meg pózol? Hát Pál fordulatok vannak. Esetleg a rugalmas elszakadással és máshoz való csatlakozással lehet előrejutni? Aki hű az dolgozzon itthon tovább!”
  • 1. hurkagyurka 2011. december 09. 13:06
    „A vendégkönyvet gyorsan elvitték az aláírás után, nehogy a sajtó hibát lásson benne. Olyan országban élünk, ahol dugdosni kell az "álamfő" írását, mert általában hemzseg a hibáktól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olvasókért csíptünk be: forralt borokat teszteltük

A karácsonyi vásárral nemcsak a dermesztő hideg, hanem a forralt bor fahéjjal és szegfűszeggel megbolondított édeskés illata is együtt jár. Tovább olvasom