Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Szász János rendezésében mutatják be a Liliomot Kecskeméten

Egy gyönyörű történet, melyben hűségesek igyekeztünk lenni az íróhoz - mondta a Balázs Béla-díjas rendező.
Pénteken mutatja be a kecskeméti Katona József Színház Molnár Ferenc Liliom című darabját Szász János rendezésében.

Egy nagyon ártatlan, viszont elképesztő tartású, szegény, tapasztalatlan lány és egy tapasztalt csavargó szerelmének az elképesztő leírása ez a történet – mondta a darabról Szász János csütörtökön.

Egy gyönyörű történet, melyben hűségesek igyekeztünk lenni az íróhoz, mert feltétlenül fontos, hogy az ember a darab íróját ne csalja meg – hangsúlyozta a Balázs Béla-díjas színházi és filmrendező, aki negyedik darabját állítja színpadra Kecskeméten.

Hozzátette, hogy látjuk a darabban a múlt századelő világát és természetesen valamilyen módon a mai életünket is

Nem kell átültetni egy szép szöveget ahhoz, hogy az ember kötelemről, szerelemről, nehezen elmondott, vagy soha ki nem mondott szavakról beszéljen, amikor az ember nem tudja elmondani a másiknak, hogy mennyire szereti, mennyire nem képes őszintének lenni – fogalmazta meg a darab örökérvényűségét Szász János, aki szerint „egy pillanat alatt dőlt el, hogy a Liliom bekerül az évad bemutatói közé".

Egy szép estén ültünk Orth Péter színésszel a színházi büfében, és akkor ránéztem és azt mondtam: te Peti csináljuk meg a Liliomot együtt – emlékezett vissza. Ott volt Cseke Péter igazgató, aki már negyedik éve hív rendezni Kecskemétre, és én boldogan jövök, és gyakorlatilag azonnal meg is beszéltük az előadást – mondta Szász János.

Szász János egy évig tanította filmművészetre a női főszerepet, Julit alakító Mészáros Blankát, aki szavai szerint "Marton László és Hegedűs D. Géza tanár urak csodálatos növendéke". Tanár bácsija voltam és most rendezője lettem, ami egy érdekes átmenet – tette hozzá.

Molnár Ferenc darabjából 1909 óta számos nagysikerű előadás jött létre világszerte, még amerikai musical is született belőle Carousel, azaz Körhinta címmel.

Orth Péter ás Mészáros Blanka mellett a további szerepekben többek közt Hajdú Melinda, Fazakas Géza, Aradi Imre, Bognár Gyöngyvér, Kiss Eszter, Csombor Teréz és Sirkó Anna látható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen három tolvaj és két orgazda - fotó, videó

Őrizetbe vették a rendőrök azt a három kecskeméti férfit, akik a gyanú szerint összesen nyolc… Tovább olvasom