Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Több késszúrással ölte meg a feleségét

Kecskemét - A dunapataji férfi első fokon 12 év börtönbüntetést kapott csütörtökön Kecskeméten.
Nem jogerősen tizenkét év börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy férfit, aki több késszúrással megölte feleségét.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró a csütörtöki tárgyaláson mellékbüntetésként 10 év közügyektől eltiltást is kiszabott a vádlottra, aki büntetése kétharmad részének letöltése után feltételes szabadlábra bocsátható. A vádlott szülői felügyeleti jogát is megvonta a bíróság.

A vádirat szerint az alkoholfüggő férfi húsz éve élt feleségével Dunapatajon. A házasságból egy lányuk született, velük élt a feleség korábbi kapcsolatából született fia is. A család állandó anyagi gondokkal küszködött, gyakran étellel is a szomszédok segítették ki őket.

A férfi rendszeresen kötözködött, veszekedett családtagjaival, feleségét és nevelt fiát bántalmazta, a családot lelki terror alatt tartotta, emiatt elköltöztek otthonról. A vádlott többször kísérelt meg öngyilkosságot, majd a fenyegetések hatására felesége visszaköltözött hozzá.

A helyzet azonban nem változott, a vádlott ismét inni kezdett, gyakran fenyegette meg feleségét és lányát, hogy elvágja a torkukat. Időközben ismét elköltözött felesége 2013. június 7-én ment haza, hogy összepakoljon. A férfi nem akarta elengedni a sértettet, majd a vita hevében több késszúrással megölte.

A vádlott a tárgyaláson a gyilkosságot elismerte, a zaklatás és a kiskorú veszélyeztetése bűntettben nem vallotta magát bűnösnek.

Hadnagy Ibolya az ítéletet indokolva elmondta, hogy lényegében a váddal megegyezően állapította meg a tényállást. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletet, az önfeljelentés tényét, a bűncselekmény beismerését és megbánó magatartását.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott enyhítésért fellebbez, ezért a per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Programdömping a Hírös Sport létesítményeiben

Számos sport- és szabadidős programmal várja létesítményeibe a Hírös Sport Nonprofit Kft. a… Tovább olvasom