Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Több mint százan furikáznak hamis jogsival Kalocsán

Több, mint százan gyanúsítottak azzal, hogy Magyarországon honosított hamis szerb jogosítvánnyal közlekedtek. Többségük kalocsai és környékbeli sofőr.
Répási Tamásné, a kalocsai rendőrkapitányság sajtószóvivője a városi televíziónak elmondta: az eladók azt ígérték a vásárlóiknak, hogy olyan vezetői engedélyt fognak kapni, ami Szerbiában nyilvántartott. Hitelességét azzal támasztották alá, hogy azt mondták: ott valaki levizsgázik helyettük, nekik csak fényképet kell küldeniük. Majd valamennyit nyomdai úton állították elő, pecséttel és fotóval látták el, így tűntek eredetinek a hamisítványok. Darabjáért 300-400 eurót fizettek a gyanúsítottak. A kalocsai rendőrök eddig 119 honosításra váró hamis jogosítványt gyűjtöttek be. A gyanúsítottak felét már kihallgatták, és azok, akik még ilyen papírokkal közlekednek, szabálysértést és egyben bűncselekményt követnek el.

Olvasóink írták

 • 6. deszkás 2012. március 11. 15:11
  „És a honositott iskolai végzettségek?”
 • 5. lukrecia 2012. március 11. 13:19
  „Kérdem én mennyivel jobb az az eset amikor ittas vezetés után a hatóságok valakinek 2 hónapra, valakinek 5 --8 --11 hónap 25 napra veszik el. Itt is zajlik nagyban a korrupció. Ja mérlegelésnek is nevezhetjük.?? Bírói tévedésnek is ??
  Aki meg nem korrumpálható bele csúszhat a 1,5 -2 év kategóriába is ????
  Udvaros Dorottya ittas vezetés miatt 2 hónapos jogosítvány elvételt kapott. Kettős mérce:!!!!!
  Ugyanez az Udvaros Dóri éppen most tört össze ismét egy autót ahol súlyosan megsérültek a vétlen vezetők.”
 • 4. MPe 2012. március 11. 12:47
  „Milyen színűek?
  Mármint a hamisítványok, természetesen.”
 • 3. Emberségetavilágnak 2012. március 11. 10:50
  „Csaaak? Ja, hogy mindig mozgásban vannak, így nehéz őket összeszámolni!”
 • 2. Mozimasiniszta 2012. március 11. 10:48
  „Nem város hanem falu is van szűkebb pátriánkban , ahol legalább ennyi "vett" jogsival furikáznak nemzetiségi polgártársaink! Ezeknek a gazdái véletlenül sem fordultak meg autós iskolák környékén . Tapasztalatom szerint még a táblákat sem ismerik , nemhogy az alattuk levő kiegészítőt eltudnák olvasni (nyomtatott betűk) vagy értelmezni !!
  Az általuk okozott tragédiákról és kárról nem újságot hanem könyveket lehetne teleírni ! Nem kellene alaposan a vizsgabiztosok körmére nézni ? Ja...és persze az NKH mitsem tud, a rendőrség meg nem is sejti”
 • 1. varadipal 2012. március 11. 10:14
  „A felderített "szabálysértési és egyben bűcselekmény" statisztika független a tényleges eljárástól. Ha Kalocsán ennyit találtak, a magyar Bermuda háromszögben /Solt- Akasztó-Kecel/ mennyi lehet? Vezetni megtanulnak, a KRESZT nem ismerik. Közúti közlkedés veszélyeztetése, engedély nélküli közúti gépjárművezetés, vesztegetés, okirathamisítás, hamis okmány hivatalos használata, és még sorolhatnám.Hány valódi okmánynak az alapja a hamis okmány? Tevékenységi engedélyek, jogosítványhoz kötött foglalkozási és fuvarozási szerződések stb. Ez pont olyan, mint a megélhetési lopás, csak némi tőke kellett az induláshoz olyan vérprofiknak, akik írni olvasni sem tudnak, nemhogy vizsgázni ugyanennyi pénzért..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény éjszaka elé nézünk: hózáporok és viharos szél jön

Az éjszaka akár hózáporok is lehetnek, és viharossá fokozódik a szél. Tovább olvasom