Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Többmilliós kárt okozott a vihar Kiskunhalason - fotó

Óriási vihar vonult végig szerdán Kiskunhalason is: az orkánerejű szél délelőtt fákat döntött ki, villanyoszlopokat tört ketté, vezetékeket szaggatott le és cserepeket sodor az utakra.
A városban tele vannak letört ágakkal az utcák, a tűzoltókat közel félszáz helyre riasztották, de a Halasi Városgazda Zrt. és a DÉMÁSZ munkatársai is folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, amely már most biztos, hogy több millió forintra tehető. A Kéve utcán jelenleg is komoly a helyzet, több nagyfeszültségű villanyvezetéket és lakóépületeket veszélyeztetnek a megdőlt nyárfák. Az áramszolgáltatóra vár a tűzoltóság, hogy áramtalanítsák a vezetékeket, hogy neki tudjanak látni a balesetveszélyes fák kivágásának.

A Kéve utcán hosszú évek óta komoly gondot jelentenek a kiöregedett fák, viharok idején a villanyvezetékekhez érő faágak miatt hatalmas szikrázások szoktak lenni, az utca lakói szerint nemrég egy villanytrafó is felrobbant egy viharban. Most is komoly balesetveszély alakult ki, ezért a Kéve utca Modinvest irodaház előtti kereszteződését minden irányból lezárták a közúti forgalom elől.


Hasonlóan veszélyes helyzet alakult ki a Szabó Ervin utcában a Lovas iskola mögött, ahol egy elöregedett több tíz méter magas nyárfa dőlt ki az útra letarolva egy kétágú boton villanyoszlopot és a betonkerítést. Reggel óta áll a forgalom, a Városgazda Zrt. dolgozói nemrég fogtak hozzá, a kidől fa eltávolításához, ami keresztbe lezárta az utat, a DÉMÁSZ szakemberei azonban még késő délutánig nem érkeztek meg az utcába.

A vihar első hulláma nem kímélte a fákat a Tó utcán sem, ott is órákon át le kellett zárni a közúti forgalom elől egy szakaszt, mert a DÉMÁSZ szakembereire vártak a tűzoltók, hogy el tudják távolítani a villanyvezetékeket zuhant fatörzset.

A Széchenyi utcán a Vári Szabó iskolával szemben egy nádfedeles ház téglakerítését döntötte le az orkánerejű szél, a belvárosban a Lehel utcában pedig egy társasház tetejét bontotta meg, ahol cserepeket sodort az útra egy parkoló mikrobusz mellé.

A Kárpát utcában a benzinkút mögött egy fűzfa törzse tört ketté, míg ugyancsak a Széchenyi utcán egy idős, beteg bácsi hívta a tűzoltókat, mert a háza tetejéről szaggatta le a cserepeket a vihar. A Kuruc vitézek terén ugyancsak egy kidőlt fa zárta el a forgalmat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van remény: Tököli ott lesz a KTE kezdőjében

Tököli Attila, a KTE házi gólkirálya felépült sérüléséből, így pályára léphet a csapat csütörtök esti, kazahsztáni Európa Liga mérkőzésén. Tovább olvasom