Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Új, hallgatóbarát szolgáltatásokkal bővült a Kecskeméti Főiskola

Kecskemét - A hallgatói szolgáltatások bővítésének 260 milliós pályázata zárult le a Kecskeméti Főiskolán. Többek között megnyílt a Hallgatói és Oktatói Szolgáltató Központ.
Kétéves uniós fejlesztési projekt zárult le a Kecskeméti Főiskolán. A Modern hallgatói és intézményi szolgáltatás – versenyképes főiskola című projekt 260 millió forintos támogatással valósított meg olyan fejlesztéseket, amelyek elengedhetetlenek egy korszerűen működő, a kihívásokra és új igényekre rugalmasan reagáló felsőoktatási intézmény fejlődéséhez.

A projekt négy pillérre épült: megkezdődtek az intézményben a Diplomás Pályakövető Rendszer felmérései, bevezették a Vezetői Információs Rendszert, kialakították az öregdiákokkal foglalkozó Alumni rendszert és új humán szolgáltatásokat is kínálnak a jelenlegi hallgatóknak.

- Ma egy főiskola jóval több, mint oktatási intézmény: olyan bázisnak kell lennie, amely szorosan összeforr gazdasági-társadalmi közegével a képzés, a kutatás és – egyre inkább – a szolgáltatások területén, és bázist kell jelentenie a jelenlegi hallgatóknak és öregdiákoknak is – hangsúlyozza Brindza Attila. A projektmenedzser hozzátette: ez a projekt megerősítette a főiskola bázis szerepét. A diplomás pályakövető vizsgálatok visszacsatolást adnak az intézmény munkájáról a gazdaságból, az Alumni rendszer a főiskola „holdudvarába" vonja az öregdiákokat, a humán szolgáltatások pedig a jelenlegi hallgatóknak adnak kapaszkodókat.

A projekt keretében állt fel a Hallgatói és Oktatói Szolgáltató Központ, amely meghatározó lépés a szolgáltató szemléletű főiskola felé. Szabó Antal, a központ vezetője úgy véli, a központ olyan szolgáltatásoknak adott szervezeti kereteket, amelyek feltétlenül szükségesek egy jól működő felsőoktatási intézményben.

A Vezetői Információs Rendszer kialakítása – amelyre szintén az uniós támogatás révén nyílt lehetőség – nemcsak a vezetők megalapozott döntéseit szolgálja a naprakész és könnyen lehívható információkkal, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy az intézmény külső megítélése valós tényeken, adatokon alapuljon.

Danyi József rektor a projekt zárórendezvényén kijelentette: a sikeresen végigvitt pályázat nagyban hozzájárul a főiskola versenyképességéhez.

Olvasóink írták

  • 1. Cactus 2011. december 07. 18:29
    „kamuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    a kerti egy fillért nem fog látni/fogni ebből a 260misiből”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elloptak egy egész nyájat

Elloptak 72 darab merinó fajtájú birkát egy kiskunhalasi pusztáról. A rendőrségnek már van… Tovább olvasom