Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

X-Faktor: Balázsnak ajtót mutattak a mentorok

16 éves popsztár-jelölt, ikerpár, gyönyörű rockercsaj és tehetséges Michael Jackson-hívő is volt az első X-Faktor továbbjutói között. A 20 éves bajai fiúban nem találtak X-Faktort a mentorok.
A 20 éves bajai énekesből, Ossó Balázsból csak keveset láttunk a műsorban, bár az alapján jogos volt a mentorok kritikája: komoly tehetségek között parappapappával nem lehet továbbjutni. Pedig Balázs torkából olykor hangok is előbújnak, ezt egy youtube videó is bizonyítja.

Ossó Balázs - I need a dollar


Az igazi tehetségek felfedezésének öröme mosolyt fakaszt vagy könnyeket csal a mentorok szemébe, de az általános mérce a libabőr. Az X-Faktor első válogatóján mindhármat átélték a tehetségkutató ítészei.

A legnagyobb meglepetést a Hajdu-ikrek okozták, akik a színpadra lépés előtt kettéváltak, Mariann egyedül állt ki a mentorok elé és egy szót sem szólt arról, hogy a háttérben a testvére, Bea is vár arra, hogy kiereszthesse a hangját. A Piramis slágerének első sorait Mariann énekelte, majd Bea folytatta a „Ha volna két életem"-et a takarásból. Bea besétált a színpadra és megfogta Mariann kezét, a mentorok meglepettségét azonban hamar felülírta a meghatottság, amit a produkció láttán éreztek. „Rám igazán nem lehet mondani, hogy nem vagyok a szavak embere, de most kikészültem" – mondta Geszti Péter párás szemekkel. Az ikrek egyértelmű igennel jutottak tovább a második körbe. A félig magyar, félig nigériai származású Kelemen Csaba, művésznevén Lil C. kevésbé megható, ám annál lehengerlőbb show-val készült. A 19 éves tánctanár nem fogta vissza magát, Chris Brown Yeah 3x című slágerét énekelte, de arra is maradt energiája, hogy pörögjön-forogjon és szaltót ugorjon. „Rád egy kiadót érdemes alapozni" – mondta Geszti Péter, Feróval még Csaba mozdulatait is megkísérelték utánozni.

Néhány Vastag Csabát, Takács Nikolast és Király L. Norbit koppintó, de sikertelen próbálkozás után a négy mentor újra fellélegezhetett, amikor a Rock Tenors három tagja, Mező Márió és Zoltán, valamint Táborosi Márk színpadra lépett. A három fiú a Metallica slágerét, a Nothing Else Matters-t adta elő, felszabadítva ezzel a rocker Nagy Ferót és Keresztes Ildikót, de a három jóbarát Geszti Pétert és Malek Miklóst is elvarázsolta. A rockerfiúk után egy igazi rockercsaj lepte meg a mentorokat, a 21 éves Gubik Petra, aki hosszú, fekete hajjal és törékeny alkattal állt ki eléjük, ám hamar kiderült, hogy bivalyerős hanggal tudja kiereszteni magából Janis Joplin Peace of My Heart című örökzöldjét.

A 16 éves Kováts Veronika nem tudja, ki nevezte be az X-Faktorba, de megragadta a lehetőséget annak ellenére, hogy nem érezte magát eléggé felkészültnek hangilag. A mentorok azonban másképp gondolták: Veronika bája és a belőle áradó energia megfogta őket, Feró a produkció alatt is biztatta, hogy merje még jobban odatenni magát a táncoló, tapsoló közönség elé. De akadt valaki, aki még Veronikánál is jobban meg volt szeppenve, a 18 éves Barna Gergely, aki olyan átéléssel énekelte el Gary Jules Mad World-jét, hogy Keresztes Ildikó csak ennyit tudott hozzáfűzni: „Hogy lehet ennyi érzés egy 18 éves srácban? Ez az, ami nem tanítható. Voltak olyan pillanataid, amikor rendesen megráztál." Gergő zöld utat kapott, a mentorok pedig kíváncsian várják, milyen produkciókkal váltanak ki belőlük hasonló érzéseket a második válogató versenyzői?

Olvasóink írták

 • 3. W666W 2011. szeptember 04. 15:21
  „18 éves Barna Gergely-t nem bánva Én felvetetnék Vele egy müvésznevet mondjuk Gabriella vagy ehhez hasonlót..Egyszerüen a hideg kirázott amikor "kiszögdécselt" az anyukához és apukához..Szenzációs hang és a FFI nem megcsufolása ez a "fickó" ?????
  Az ikrek ZSENIÁLISAK voltak és a Janis Joplin dalt elöadó csaj is...”
 • 2. papika56 2011. szeptember 04. 13:48
  „Minek ilyen gyakran rendezni ilyen műsort ? Már megcsömörlöttünk tőle. De a többi csatorna se kutya ! ott is gagyi műsorok. Már nem is nézünk magyar adásokat !”
 • 1. TheAZ 2011. szeptember 04. 11:29
  „Remélem nem sértem meg Balázst, de ez a YouTube-os videó átlagos hangzású. Egyszerűen az eredeti dalt próbálja utánozni (több kevesebb sikerrel). A hangja gyenge. Nincs benne semmi különleges. Nem csoda, hogy nem jutott tovább.

  Szerintem a Hajdu-ikrek sem kiemelkedőek. Csinosak és szépen néznek ki egymás mellett, de sajnos nincs igazán jó hangjuk. Tavalyi Summer Sisters hangja és tudása toronymagasan veri őket, pedig ők sem jutottak sokáig. Nyerni a Hajduék sem fognak.

  Kováts Veronika és Barna Gergely már sokkal érdekesebbek. Értve ezt a személységükre és a hangjukra is. Persze mindkettőre ráfér majd egy kis gyakorlás, de bennük van valami különleges. Remélem ki tudják majd használni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillagkút Gergője szívesen izzad a konditeremben

Ripka Kálmán, a Jóban rosszban szereplője újra forgat. Azonban mielőtt ismét Halász Gergő bőrébe… Tovább olvasom