Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Hetekig tarthat a romok eltakarítása Kecskeméten - olvasói fotókkal

Hatalmas széllökésekkel, heves esőzéssel érkezett meg a vihar Kecskemétre. Jég is esett és áramkimaradás is volt a városban.
Száznál is több bejelentés eddig

A Városgazdasági Kft. minden embere, összesen 52 fő a szerdai viharkárok elhárításán dolgozik jelenleg – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Tigyi Márton, városüzemeltetési részlegvezető. – Az önkormányzat többi cégétől, például a KIK-Fortól is kaptunk segítséget, így 70 ember dolgozik folyamatosan. Elsődlegesen a közlekedést kell zavartalanná tennünk, illetve a balesetveszélyes ágak, fakidőlések megszűntetése a fő feladatunk. Jelenleg is négy oldalas címlistánk van, ami folyamatosan növekszik. A felaprított fát majd később szállítjuk el, a teljes kárelhárítás két-három hétig is eltarthat – nyilatkozta a Városgazdasági Kft. részlegvezetője szerda délután.

Gondok a vasúti közlekedésben is

A Budapest-Kelebia vasútvonalon, Kiskőrös állomáson is leszakadt a felső vezeték. Pirtó és Soltvadkert között fa dőlt a pályára. Az utasokat Csengőd és Kiskunhalas között vonatpótló autóbuszok viszik. Ezeken a szakaszokon átlagosan ötven-száz perces késések várhatók.

Vihar Kecskeméten - olvasói fotók - GALÉRIA III.

Érkezik az utánpótlás

Fél tizenkettőkor napos csendes szeles idő van Kecskeméten. Azonban a horvát radaron már látszik az érkező utánpótlás. A Dél-Alföldi régióra ismét kiadták a narancssárga riasztást. Amely azt jelenti, hogy ma éjfélig heves zivatarok alakulhatnak ki és a lehulló csapadékmennyiség rövid időn belül meghaladhatja az 50 mm-es mennyiséget. Hozzá kell tenni, hogy idén először kiadta az OMSZ a harmadfokú zivatarriasztást is az Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiókra. Itt a zivatarokat 90 km/h-t meghaladó széllökések és 2-5 cm-es jégverés kísérheti.

Óriási károkat okozott a vihar Kecskeméten - GALÉRIA II.

Az Izsáki úton az egyik legrosszabb a helyzet

Az egyik legnagyobb pusztítást az Izsáki úton végezte a vihar, itt tíz méteres fákat tört ketté, amely megakadályozza teljesen a gyalogos és kerékpárforgalmat. 

A Boldogasszony téren a Katona József Gimnáziummal szemben, egy több méteres faág egy szürke Peugeotot temetett maga alá. 

A Nagykörúton az Agip benzinkút bejáratát egy kidőlt fa teszi járhatatlanná. – Rögtön a vihar kezdetén történt, pár másodperc alatt felélénkült a szél, és kitépte a fát. A kútra nem is tudnak bejönni, csak a másik oldalon – mutatta az egyik ott dolgozó, Tanító Norbert, aki azt is elmesélte még az autómosóban is letépett egy táblát a hatalmas erejű szél.


Ítéletidő tombolt Kecskeméten GALÉRIA


Romokban hever a város

A Széchenyivárosban a Pákozdi csata utcán a bicikliútra ráesett egy hatalmas ág, csak a füvön vagy az úttesten lehet kikerülni. Több ablakból és erkélyről cserepek hullottak, amik szanaszét hevernek az utcán.

A Március 15. utcán az Irinyi úti kereszteződésnél dőlt ki egy fa, és temetett maga alá pár, a parkolóban álló autót. Az úttestet a vihar elvonulta után nem sokkal megtisztították a tűzoltók, de a kidőlt fák, a nagyobb ágak és a lehullott gallyak a járdákon és a bicikli utakon megnehezítik a közlekedést.

Az Erdélyi Ferenc Kulturális Központ előtt több fát is tövestől csavart ki a vihar, a Városgazdaság emberei folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.

Kecskemét főtere megúszta a vihart nincsenek leszakadó ágak és fakidőlésről sem érkezett bejelentés, így oda nem kell kivonulnia a tűzoltóság embereinek.

A Budai kapunál a körútra dőlt fák miatt feltorlódtak az autók, rendőr irányítja a forgalmat. A városban több helyről is jelezték, hogy fákat csavart ki a vihar.


Repkedtek a redőnyök a Széchenyivárosban

Közel 100 km/h-ás széllökésekkel érkezett a vihar

A vihar közel 100 km/h-ás széllökéssel érkezett, sok helyen okozott gondott a leszakadt ég. Baja, Kiskunhalas, Soltvadkert, Kiskunfélegyháza térségéből is közlekedési nehézségekről kaptunk információt.

Kecskeméten negyedóra alatt átvonult a vihar első hulláma, de egyelőre nem lehet információt szerezni a károkról, a mobiltelefon-hálózatok ugyanis nem működnek a város környékén. A katasztrófavédelem későbbre ígért a károkról tájékoztatást. A tűzoltókhoz félszáznál is több riasztás érkezett.

Kecskemét vihar

A vasút is szenvedi a vihart

Kiskörös állomáson elszakította a vihar a felsővezetéket, Csengőd és Soltvadkert között pedig fa dőlt a sínekre, ott autóbuszokkal pótolják a forgalmat. 50-100 perces késésekre kell számítani.

Vihar - Kecskemét 2011.07.20

Nagy vihar Kecskeméten 2011.07.20.


Ha lefotózta a vihart, küldje el nekünk a képet a kecskemet@delmagyar.hu e-mail címre!

Olvasóink írták

 • 4. szepesitimi86 2011. július 20. 15:21
  „ez szörnyű!!!!mi jön még??!!!”
 • 3. Queenmargareth 2011. július 20. 13:12
  „És elégedetlenkednek, mert Szegeden nem volt ilyen pusztító vihar, ma!!!még és ne is legyen.”
 • 2. zselé 2011. július 20. 11:29
  „Az első videó elég félelmetes ...”
 • 1. Queenmargareth 2011. július 20. 10:12
  „Húúúúúúúúú ilyet tavaly láttam a Vásárhelyi Pál egyik boltjából, bugyogott vissza a szennyvíz a körforgalomban meg "félig"elsüllyedtek az autók.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom