Helyi sport

2012.01.02. 18:52

Kószó Attilát meglepte a remeklése

A nyáron igazolt Kószó Attila kiváló játéka is kellett ahhoz, hogy a Floratom Szeged AC Kalo-Méh extraligás asztaliteniszcsapata a dobogón tölthesse a szilvesztert. A vajdasági játékos már nemcsak játszik, dolgozik is Szegeden, két hónapja az OTP Banknál hasznosítja közgazdászdiplomáját. <br>

Gyúrós István

Amikor Szegedre igazolt, sem Kószó Attila, sem újdonsült csapattársai nem gondolták volna, hogy fél szezon után a harmadik helyet foglalhatja el az Extraligában Floratom Szeged AC Kalo-Méh asztaliteniszcsapata. Pedig a szegedi együttes a címvédő Celldömölk és a Békés mögött a dobogón szilveszterezhetett, ebben pedig nagy szerepe volt a nyáron a szerbiai Szpartak Szabadkától igazolt 25 éves játékosnak.

– Pozitív volt a számomra, hogy amikor tárgyaltunk, a csapatnál reális célokat tűztek ki a szezonra. Hívtak Spanyolországba és Németországba is, de messzire nem akartam költözni, a magyar bajnokságban, Szegeden szerettem volna bizonyítani. Az azonban, hogy ilyen jó félévünk lett, valóban meglepett még engem is – mondta a szerb utánpótlás-válogatott, ifjúsági Eb-második [namelink name="Kószó Attila"].

A Dudás Róberttel és Lukács Leventével alkotott triójuk tíz meccsen mindössze egy vereséget szenvedett el, azt is a százszázalékos celldömölkiek ellen.

Kószó Attila (balra) Dudás Róberttel alkotott párosa is jól teljesít a bajokságban. Fotó: Karnok Csaba

Kószó Attila (balra) Dudás Róberttel alkotott párosa is jól teljesít a bajokságban.
Fotó: Karnok Csaba

– Korábban is ismertem a szegedi csapatot, már több mint öt éve jártam át havi rendszerességgel edzésekre – árulta el a pingpongot hatévesen kezdő, és 2011-ig kizárólag a Szabadkában játszó Kószó. – Leventéékkel ez kölcsönös volt, az egykor Szegeden játszó Földi Gyulának is köszönhetően remek a kapcsolat a két klub között.

A közgazdászdiplomával rendelkező vajdasági játékos két hónapja nemcsak edz, de dolgozik is Szegeden, az OTP Banknál alkalmazták, hamarosan hitelügyintéző lesz.

– Nem tagadom, egyre jobban érzem a kettős terhelést, de muszáj lesz megszoknom. Ha már van esélyünk az érmes helyek egyikére, a bajnokság végén is jó lenne a dobogón végezni. Ehhez az kell, hogy a közvetlen riválisok elleni hazai összecsapásainkat megnyerjük, az alsóbb régióban szereplő csapatok ellen ne botoljunk, és egy idegenbeli bravúrt is bezsebeljünk. Azt gondolom, a legjobb négyben biztosan ott a helyünk
– fogalmazott Kószó Attila, aki Szegeden albérletben lakik, és Újvidéken tanuló barátnője sűrűn meglátogatja.

A bajnokság a rangadóval folytatódik a Floratom Szeged AC Kalo-Méh számára, hiszen január 13-án a Celldömölk otthonában kezdik meg 2012-es esztendőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában