Helyi sport

2013.01.08. 18:14

Oda a veretlenség: Partizan-Szeged 8-6

A férfi vízilabda Bajnokok Ligájában Szerbiában, Belgrádban, a Partizan otthonában csatázott az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata. Hiába vezetett 5 perccel a vége előtt a vendégcsapat, a végén 8-6-ra kikapott.

Süli Róbert

Szerb–magyar, magyar–szerb, teljesen mindegy, a vízilabdában ez csúcsrangadó. Szerdán este Belgrádban, a Partizan otthonában kezdte az évet az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata. Olyan felvezetéssel, amilyenben még nem volt része. Belgrád előtt 30 kilométerrel már rendőrautó várta a csapatbuszt, majd egész nap az egyenruhások vigyáztak a szegedi fiúkra. Elöl kocsi, hátul kocsi, a forgalom megállt, amikor a busz az uszoda felé tartott.

Bömbölt a Partizan indulója a meccs előtt, látványos volt a bemutatás is. A hazaiakat fűtötte a bizonyítási vágy, hiszen a Vincze-csapat zsinórban háromszor is megverte őket, mindháromszor a BL-ben nyert a Tisza-parti alakulat. Szépen megtelt a lelátó, a hazaiak Mandics révén szereztek vezetést. Szerencsére jól zárt a szegedi védelem, így nem tudott meglépni a hazai csapat. Török az első szegedi kapura lövésből egyenlített, így 1–1-gyel zárult az első nyolc perc. Partizan-góllal indult a második negyed.

Ezután robbantottak a Vincze-legények, zsinórban három gólt szereztek. Baksa remekelt, a védelem jól zárt, sokat blokkoltak a vendégek, míg támadásban is hatékony lett a Szeged. Török villogott, előbb kiosztott egy remek asszisztot Szivósnak – előtte [namelink name="Kiss Csaba"] okos gólja is fontos volt –, majd előnyből talált Soro kapujába, így 4–2 volt a vendégeknek a félidőben.

Török Béla (szemben) újra nyerni szeretne Belgrádban. Fotó: Schmidt Andrea

Török Béla (szemben) Belgrádban is villogott.
Továbbra is kézben tartotta a mérkőzés irányítását az A-Híd. A Partizan a negyedik előnyét értékesítette először, ez is sok mindent elárult a vendégek védekezéséről. A harmadik nyolc perc után egy gól megmaradt a szegedi előnyből, 5–4. Úgy tűnt, hogy nem lehet gond, Szivós harmadik dugója után még 6–4 volt ide. Az utolsó öt percben azonban feltámadt a Partizan, előbb egyenlített, majd fordított. Innen nem volt visszaút, nem volt már esély az egyenlítésre sem, sőt a hajrában a Belgrád bebiztosította a győzelmét.

Ez a vereség az első volt a 2012–2013-as idényben. Sohasem jön jókor egy vereség, ám a Partizan otthonában nem könnyű nyerni. Megvolt rá minden esély. Ha a Szeged a következő két meccsét (Nagyvárad itthon és Spandau idegenben) megnyeri, akkor a csoport élén végez. A papírforma két szegedi győzelmet jósol, hiszen az A-Híd mindkettőnél jobb csapat.

[namelink name="Vincze Balázs"]: – Három és fél negyeden át kiválóan játszottunk az időponthoz képest. Kontrolláltuk a támadásokat, védekezésben pedig jól zártunk, ennek megfelelően a két csapat közötti különbséget realizáltuk. Sajnos a végjátékban elkövettünk néhány olyan hibát, amely végzetes volt. Két-három méterről, illetve lefordulásból kaptunk gólokat, amit addig ki tudtunk zárni a játékukból. Nem a kevés lőtt gól a vereség fő oka, hanem hogy öt perc alatt kaptunk annyi találatot, mint előtte 27 perc alatt.

Partizan Belgrád-A-Híd Szeged VE 8-6 (1-1, 1-3, 2-1, 4-1)
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 6. forduló, Belgrád, 1000 néző. Vezette: Borell Sanchez Sergio (spanyol), Nikolaos Stavropoulos (görög).
Partizan:
Szoro - Mandics 3, Dedovics 1, Szubotics, Csuk 2, Matovics, Jokics. Csere: Rackovics 1, Basara, Mitrovics 1, Vico, Tanaskovics. Vezetőedző: Vladmir Vujaszinovics.
A-Híd Szeged VE:
Baksa - Kiss 1, Youger, Kunac, Molnár T., Hegedüs, Szivós 3. Csere: Kayes, Török 2, Decker, Juhász, Somogyi.  Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól - emberelőnyből:
5/1, ill. 4/2.
Meccsfilm:
1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3, 2-4, 3-4, 3-5, 4-5, 4-6, 5-6, 6-6, 7-6, 8-6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában