Ország-világ

2012.01.15. 19:13

Győriek is utaztak az elsüllyedt tengerjárón - fotó

A tengerjárón ott volt két győri fiatal is, a 25 éves Szilágyi Erzsébet és a 22 éves Csepi Ádám. Ők táncosként dolgoztak a hajón.

kisalfold.hu

„Éppen a hatodik emeleti utasrész egyik bárjában ültünk le beszélgetni, amikor este fél tíz tájban kerregő, kattogó hangot hallottunk. Gyorsan elmentünk a mentőmellényeinkért, de sokáig nem tudtuk, mi történt, a hangosbemondón keresztül ugyanis egy órán át azzal nyugtatták az embereket, hogy elektronikai probléma miatt ment el a világítás. Ekkor még nem tört ki pánik. Közben a hajó előbb a bal oldalára, majd hirtelen a jobb oldalára kezdett dőlni, mire végre riadót fújtak és elkezdődött az emberek mentése. Ha nem várnak ennyit, talán senki nem hal meg" – idézte fel a történteket a győri fiatalember.

Az idő előrehaladtával egyre többen estek pánikba. A két fiatal szombaton éjjel fél kettő körül szállhatott csónakba és ért partot a kicsi Giglio szigeten. Egy Firenze melletti hotelben szállásolták el őket. A római magyar nagykövetség segítségével – úti okmányaik nélkül – érkeznek haza repülőgéppel Magyarországra.

Csepi Ádám és Szilágyi Erzsébet

Csepi Ádám és Szilágyi Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában