Szeged és környéke

2013.01.24. 08:38

Busz és személykocsi ütközött Üllésnél - az autó utasa meghalt

Üllés - Busz és személyautó ütközött Üllés határában a benzinkút közelében csütörtök reggel. A helyszínelés ideje alatt teljes volt az útzár. Makó és Szeged között négy autó csúszott egymásba.

Delmagyar.hu

Fél tizenegy körül a félpályás útzárat is feloldotta a rendőrség, zavartalan tehát a forgalom, de vezesenek nagyon óvatosan.

Korábban írtuk:

10 óra előtt nem sokkal az utolsó mentautó is elhagyta a baleset helyszínét. Jelenleg a rendőrök a buszsofőrt és a benzinkúti dolgozókat hallgatják meg.

Egy családhoz közeli ismerős azt mesélte portálunknak, hogy az elhunyt nőnek és férjének van egy 4 éves kislánya. A családtagok is döbbenten és értetlenül állnak haláleeset előtt. Az ütközés erejére jellemző, hogy a Peugeot motorja kiszakadt, az autó eleje a felismerhetetlenségig roncsolódott.

10 órára felszáradtak az utak, így a hajnali csúszósság is megszűnt a környéken.

A rendőrség tájékoztatáésa szerint halálos közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt indul büntetőeljárás a Peugeot vezetője ellen.

Korábban írtuk:

A baleset helyszínén fél pályán már megindulhatott a forgalom - tudtuk meg a rendőrségi szóvivőtől. Más forrásból úgy értesültünk, hogy a helyszínen egy szolgálaton kívüli mentőápoló kezdte meg az újraélesztést és a roncsból kiemelést, néhány helyszínen tartózkodó segítségével.

Információink szerint autóban egy házaspár utazott és Bordányból az üllési paprikafeldolgozóba indultak munkába.

Korábban írtuk:

A helyszínen még mindig két mentőautó dolgozik, egy már elment Szegedre. A baleset a Ruzsáról Szegedre tartó Tisza Volán buszt érte. Az elsődleges jelek szerint egy Üllés felé haladó szürke Peugeot 206-os sofőrje egy bal kanyar után elvesztette uralmát a gépjárműve fölött, a jeges úton megcsúszott és frontálisan nekicsapódott a menetrend szerinti busznak.

Halálos baleset Üllésnél. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


A tűzoltók jelentése szerint a sérültek műszaki mentést nem igényeltek, annak ellenére, hogy a Peugeot a felismerhetetlenségig össeroncsolódott. Helyszínen tartózkodó tudósítónk az autóból kiszállva azt tapasztalta, hogy a jeges, ködös, párás reggelen a kiskunhalasi út úgy csúszik, mint a jégpálya. A Peugeot-on nyári gumik voltak, ami hozzájárulhatott az autó megcsúszásához.

A busz reggel fél 7 után indult Üllésről, információink szerint azért nem sérült meg senki a reggeli járaton, mert az nem szállított álló utast. A helyszínen többen is megerősítették, hogy az éjszaka lecsapódott és megfagyott pára miatt rendkívül csúszóssá vált a Szegedet Kiskunhalassal összekötő út. Információink szerint az atóban utazó életét a mentők nem tudták megmenteni, ő a helyszínen életét vesztette.

Úgy tudjuk, egy buszról leszálló utas kezdte meg a szerencsétlenül járt autó utasának életmentését, de még a szakszerű segítség ellenére sem sikerült megmenteni a 46 éves nő életét. 


Halálos baleset Üllésnél. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


A forgalmat jelenleg a kanyarban található benzinkúton át terelik, a teljes útzárat igénylő helyszínelés hosszabb ideig is eltarthat.

Ez az Üllés előtti S-kanyar egy korábbi tragédia helyszíne is, amelyre a benzinkút totemoszlopa melletti fakereszt is utal.

Korábban írtuk:

A legkisebb kanyar is tükörjég Szeged és Bordány közötti úton, mondta a helyszín felé tartó tudósítónk, aki vezetni is tud és jó minőségű – fiatal téli gumik – vannak az autóján. Maga is megcsúszott egy enyhe kanyarban, pedig alig ment 60-nal – kellett tekergetnie a kormányt, hogy ne szálljon el.

Menetrend szerinti autóbusz és személygépkocsi ütközött ma reggel Üllés és Szeged között, a község melletti benzinkút közelében. Az autóban ketten utaztak, egyiküket életveszélyes, másikukat súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők. Információink szerint a buszon senki sem sérült meg.

Mint [namelink name="Jászai Linda"] rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, a helyszínelés ideje alatt teljes az útzár.

Szőreg és Desz között kerékpárútra csúszott egy autó, a zsombói úton pedig két autó ütközött, az egyik az árokba csúszott, a másik a szántóföldön áll meg.
Makó és Szeged között négy autó csúszott egymásba a 43-as úton.

Sok helyen csúszik az út, mindenki óvatosan közlekedjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!