Helyi sport

2013.09.03. 21:08

Szegedi AK: izzadságszagú siker

A Szegedi AK NB I- es női labdarúgócsapata újabb hazai bajnokin aratott a bennmaradásért folytatott küzdelmet tekintve fontos győzelmet, így az ötödik helyre jött fel.

Munkatársunktól

Szegedi AK-Újpest 1–0 (0–0)
Női labdarúgó NB I, 4. forduló, Szeged, Felső Tisza-parti stadion. Vezette: Bartucz Tamás (Dobai, Samu).
Szegedi AK: Földesi – Harcel, Kardos, Lévai, Lipták, Szil, Dudás (Nagy), Szalai, Végh (Kasznár), Zimányi Kovács, Baksa. Edző: [namelink name="Cserenkó Szabolcs"].
Gólszerző: Lévai (85.).

Az Újpest ellen a vendéglátók az első percektől nyomást gyakoroltak a fővárosiakra, akik a szerencsének is köszönhették, hogy nem kerültek gyorsan hátrányba, hiszen [namelink name="Szil Tünde"] életerős lövése csak centikkel suhant el a kapufa mellett. A második játékrész elején is a szegediek dominálták, de a nagy kedvvel játszó Olasz egyéni megmozdulásai ébren tartották a hazai védőket.

A hajrában már csak a SZAK volt a pályán, és gólra váltotta fölényét: Zimányi Kovács mérnöki pontosságú beadása után Lévai fejelte kapuba a labdát, ezzel el is döntötte a meccset.

Nehéz volt: a kék mezes Szegedi AK legyőzte az Újpestet. Fotó: DM/DV

Nehéz volt: a kék mezes Szegedi AK legyőzte az Újpestet.
Fotó: DM/DV

Cserenkó Szabolcs: – Két hasonló kvalitású csapat találkozott, de mi egy picivel jobbak voltunk. Abszolút nem vagyok megelégedve a játékunkkal, görcsösen, kapkodva futballoztunk. Nem a saját, passzolós játékunkat hoztuk, hanem ívelgettünk, emiatt kissé csalódott vagyok. Mindennél többet ér azonban egy ilyen hajrában szerzett gól, gratulálok a lányoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában