Csongrád és környéke

2012.08.01. 16:56

48 órán át lesi a kapást a rekorder horgász

Csongrád városának egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenysége a horgászat; a türelem és a nyugalom sportja. Egy rekordkísérlet során a türelmét és kitartását is próbára teszi Kiss István, aki elhatározta, 48 órán keresztül fog horgászni. <br>

Delmagyar.hu

A sosem látott rekordkísérlet a György-vízen zajlik ezekben a percekben is. Valamivel délelőtt fél tíz előtt kezdett pecázni a csongrádi horgász, aki arra számít, kárászokat, pontyokat, amúrokat, és talán harcsákat és dévérkeszegeket is fog majd a Guiness rekordkísérlet során.

Kiss István, aki elhatározta, 48 órán keresztül fog horgászni.

Kiss István 48 órán keresztül fog horgászni.
„Gyerekkoromban sokat horgásztam, aztán ez abbamaradt, de 2009-ben a fiammal együtt újra elkezdtem ezt a sportot." – árulta el lapunknak Kiss István, akit rekordkísérletében a Tubertini Marosmix támogatott. „Aztán 2010-ben Fekete Gáborral megnyertük a Nemzetközi Pontyfogó-versenyt, és egyre komolyabban kezdett érdekelni a horgászat. Nézegettem a rekordokat, és láttam, hogy korábban még nem volt maratoni horgászat, innen jött az ötlet."

A 48 órás horgászat csütörtök délelőtt ér véget, ha ezt sikerül teljesíteni, akkor azzal bekerül a Guinnes rekordok könyvébe a horgász.

„A kifogott halmennyiség nem számít, ez a rekord a kitartásról szól." – mondta el Sebestyén István rekord-hitelesítő. „A versenyzőnek nyolc óránként kell tizenöt perc szünetet tartania. A rekordkísérletet két-két tanú ellenőrzi négy órás váltásokban, és videóra is vesszük a kísérletet."

Kérdésünkre Kiss István elmondta, a hajnali időszaktól tart leginkább, de bízik magában, és úgy érzi, sikerül kitartania 48 órán keresztül. A remélhetőleg sikeres rekordkísérlet után jövő tavasszal vagy nyáron jön a folytatás, újabb maratoni horgászat.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!