Kampányban még a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke sem használhatja fel a gyerekeket

2024.04.26. 11:00

Politikai pedofília miatt marasztalta el a HVB Márki-Zay Péteréket

A Mindenki Magyarországa Mozgalom megsértette a választási eljárásól szóló törvény alapelveit. A mozgalom elnöke és polgármesterjelöltje kampányidőszakban gyerekekkel fényképezkedett és erről egy internetes oldalon bejegyzést és fényképet tett közzé. Eltiltották a további jogsértéstől.

Kovács Erika

Az ominózus rendezvényen, ahol minden játék ingyen volt, annyi gyermek volt, hogy alig lehetett fotót készíteni. Fotó: Kovács Erika

Jogszabálysértés miatt a Helyi Választási Bizottság (HVB) eltiltotta Márki-Zay Pétert a további jogsértéstől és felszólította, hogy a jövőben tartózkodjon gyermekeket ábrázoló fényképek kampányidőszakban történő közzétételétől. A HVB nem szabott ki bírságot. Időközben a kifogásolt fotót eltávolította Márki-Zay Péter.

A Helyi Választási Bizottsághoz az egyik hódmezővásárhelyi jelölőszervezet, a Kovács Pál polgármesterjelöltet támogató Kőfal Egyesület nyújtott be kifogást Márki-Zay Péterék kampánynyitója miatt, amit Belvárosi utcabál 2.0 címmel hirdettek meg. Ez volt a Mindenki Magyarországa Mozgalom hivatalos kampánynyitó rendezvénye, ahol bemutatták a jelöltjeiket.

Fotó: Kovács Erika

Lapunk már egy héttel ezelőtt megírta Márki-Zay Péter rendezvénye kapcsán, hogy a gyerekek jogait sérti, ha politikai előny szerzésére használják őket. Megírtuk azt is, hogy a gyerekek számára ingyenesen meghirdetett programok valójában a szülőknek szóltak: az aktivisták gyűjtötték az ajánlásokat és a kampánybeszéd sem maradt el.

Ugyan húsvét vasárnap még hivatalosan nem számított kampányidőszaknak, vagyis azért még nem volt elmarasztalható a Mindenki Magyarországa Mozgalom, nem hivatalosan azonban Vásárhelyen már javában dübörgött a kampány, és sokak szerint etikátlan volt, hogy a Márki-Zay Péter jelölőszervezete gyerekprogramokkal csalogatta a helyszínre a családokat, ott ingyen csokitojást és fagyit osztogattak, majd rátértek a politikára. Hasonló történt, már a hivatalos kampányidőszakban, a Belvárosi utcabál 2.0 programon is, ahol ingyen ugrálóvárat, ládavasutazást és számos más játékot szerveztek a gyerekeknek, majd alkalmas időben bemutatták a szervezet önkormányzati képviselő-jelöltjeit. Az itt készült fotóért marasztalta el a HVB Márki-Zay Péteréket.

A Krupiczer Frenc képviselő-jelölt által vezetett Kőfal Egyesület a HVB határozatát így kommentálta:

A szeret hatalma zsákutcába ért. A negédes máz mára már keserűvé vált. Örülünk, hogy korrekt döntés született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában