Ország-világ

2013.10.27. 18:52

Afganisztánban pokolgép végzett sok civillel

Út mentén elrejtett pokolgép végzett 18 civillel vasárnap Afganisztán keleti, Gazni nevű tartományában, amely fölött gyenge a hatóságok ellenőrzése - közölte a rendőrség.

Az áldozatok többsége nő és gyerek. Egy lakodalomból jöttek, amikor felrobbant az autóbuszuk. Több sérült is van, kettejük állapota válságos. Mindannyian egy család tagjai voltak.

Gazni tartományban gyakoriak a tálib felkelők merényletei a hatóságok ellen. Rendszerint aknákat és az utak mentén elrejtett pokolgépeket használnak. Az ilyen, házilag készített robbanó eszközök okozzák a legnagyobb veszteségeket a lakosság soraiban.

Az ENSZ adatai szerint az év első felében 1319 civil halt meg és 2533 sebesült meg az afganisztáni háborúban. Nagy részükkel ilyen pokolgépek végeztek. Vasárnap Kabulban is volt egy merénylet, amelynek célpontja autóbuszukra váró katonák voltak. A katonáknak nem esett bántódásuk, egy tízéves gyereklány azonban életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában