Helyi sport

2013.10.27. 19:50

Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC: kiváló hazai premier volt

A szegediek győzelemmel mutatkoztak be a szerb jégkorongligában, hiszen a Tisza Volán- Szegedi Vízmű SC büntetőkkel verte meg a HK Beostart.

Mádi József

Tisza Volán-Szegedi Vízmű–Beostar (szerb) 3–2 (0–2, 1–0, 1–0, 1–0 – szétlövéssel)
Szerb Jégkorong Liga, 1. forduló. Szeged, műjégpálya, 800 néző. Vezette: Fazekas, Fekete, Porduv.
Tisza Volán: BALÁZS – SZABÓ D., Lippai, Varga, ÓDRY 1, Ambrus (1) – Muzsik, Maslac, Egyed, Molnár, Rózsahegyi 1 – Hídvégi, Wéhli, Barcsik, Kis (1), Magosi – Kormos. Vezetőedző: [namelink name="Kalocsa László"].
HK Beostar: Pe. Stepanovics – Petrovics (1), Trajkovics, Dragutinovics 2, U. Novakovics (1), P. Novakovics – Jekics, Nikolics, N. Glavonjics, I. Glavonjics, Tadics – N. Stojanovics, U. Stojanovics, A. Deszpotovics, Ogrizovics, Pozar – N. Novakovics, Vukasinovics, Mitics – Pa. Stepanovics. Vezetőedző: [namelink name="Dragan Kesa"].

Elérkezett a premier, azaz a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC jégkorongcsapata bemutatkozott a szerb ligában. A szegediek mindössze három hete voltak jégen, edzőmeccs híján pedig nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát – ezért vezethetett a vendégegyüttes az első harmadban 2–0-ra. Aztán felpörgött a csapat, és az egyenlítés után a hajrában megvolt az esély a rendes játékidőben is megnyerni a találkozót. Nem így történt, ám a szétlövés végül hazai örömmel zárult – kiváló premier volt.

Kiváló hazai premier: Tisza Volán-Szegedi Vízmű-Beostar (szerb) 3-2 - szétlövéssel. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC kerete a közeljövőben még változhat, hiszen a klubvezetés tárgyal két ferencvárosi és egy újpesti jégkorongossal is. A csapat legközelebb vasárnap Belgrádban az U20-as szerb válogatott ellen léphet pályára.

Kalocsa László: – Nyilván nyerni szerettünk volna, bár egyelőre nem ismerjük az ellenfeleket. Ez a rivális nagyjából a Debrecen szintjét érte el, és kellemesen csalódtam a játékstílusukban, hiszen nem az ütök-vágok hokit erőltették. Az egész mérkőzés sportszerű volt, a nézőknek pedig ennél izgalmasabb és érdekesebb mérkőzést el sem képzelhettünk volna nyitányként. Ők jól szórakoztak, én viszont majdnem leestem a kispadról...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában