Sport

2012.01.16. 14:16

Vasas: kirúgták az edzőt és 12 játékost

A Vasas labdarúgócsapatának vezetősége hétfőn kezdeményezte Marijan Vlak vezetőedző szerződésének felbontását, továbbá 12 játékostól is elköszönt a klub. <br>

A Vasas labdarúgócsapatának vezetősége hétfőn kezdeményezte Marijan Vlak vezetőedző szerződésének felbontását, továbbá 12 játékostól is elköszönt a klub.

Gelei József, az angyalföldi egyesület kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy a horvát trénert felmentették a munkavégzés alól, amíg megállapodnak vele a távozás részleteiről.

Ideiglenesen a játékosként 40-szeres válogatott Urbán Flóriánt, Vlak eddigi segítőjét kérték fel az edzések levezénylésére. Vlak menesztését illetően a Vasas hangsúlyozta, "a jelenlegi váltás nem neki szól, hanem az előző ügyvezetés munkájának, illetve annak következménye".

"A szakmai stábot és a játékoskeretet érintő kardinális változtatások összhangban keletkeztek. Az előző ügyvezetés nem csupán gazdasági és pénzügyi működésén szerettünk volna változtatni, hanem a szellemiségén, valamint a szakmai koncepción is" - olvasható a Vasas MTI-hez eljuttatott közleményében. - "Az elsődlegesen, a kezdetekkor kijelölt útra szeretnénk visszatérni, miszerint a fiatal, magyar tehetségek gondozása és nevelése a fő célunk, akik az öreg rókák segítségével egy motivált, elkötelezett csapatot alkotnak."

A klub állásfoglalása a változtatásokkal kapcsolatban, melynek többek között Simek Péter és Farkas Balázs is áldozatául esett, kiemeli: "az elmúlt hónapokban, köszönhetően az előző vezetés felelőtlen gazdálkodásának, ugrásszerűen megemelkedett a szerződtetett labdarúgók száma: negyvennégy játékos tartozott az első, illetve második kerethez, ezt pedig a jelenlegi nehéz gazdasági körülmények között egyetlen magyar klub sem engedheti meg magának, pláne nem az, amelyik a túlélésért küzd".

A közlemény szerint Urbán Flórián a tavaszi idényben 22+2 fős kerettel dolgozhat, miután a Vasas négy-öt új játékost, elsősorban belső védőt, védekező középpályást és támadót szeretne igazolni. Utóbbi posztra előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub Hercegfalvi Zoltánnal, aki szerdától már a Fáy utcában készül.

Vlak tavaly augusztusban Komjáti Andrást váltotta a kispadon, amikor öt forduló után egy ponttal a 15. helyen állt a tabellán a csapat. Azóta irányításával 12 meccsen 16 pontot szerzett a Vasas és feljött a 12. helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!