Ország-világ

2015.07.24. 08:03

Rogán Antal szerint rendszer lehet a korai költségvetésből

A kormánypárt frakcióvezetője közölte, hogy 2017-ben és 2018-ban is már az év közepén el akarják fogadtatni a költségvetést.

Rogán Antal szerint rendszer lehet a korai költségvetésből. A Fidesz frakcióvezetője a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta, a déli határon nincs jobb megoldás a kerítésnél. Védelmébe vette az adóhatóság éléről távozó Vida Ildikót, és arról is beszélt, hogy egyszerűbb ügyintézésre van szükség az adóhivatalnál.


A kormánypárt frakcióvezetője közölte, hogy 2017-ben és 2018-ban is - a mostanihoz hasonlóan - már az év közepén el akarják fogadtatni a költségvetést az Országgyűléssel, mert ez segítené a kiszámíthatóságot a gazdasági élet szereplői számára.


Elégedetten szólt a lap pénteki számában megjelent interjúban a gazdaság növekedéséről, és megjegyezte, hogy míg az országnak 2010 előtt 1,8 millió adófizetője volt, jelenleg több mint négymillióan dolgoznak és a négy-öt évvel ezelőtti állapothoz képest többen is adóznak. A különadókra kitérve közölte, azokat "lehet mérsékelni, átalakítani, de új közteherviselés nélkül nincs adócsökkentés".


A határzárral kapcsolatban azt mondta: a tendencia folytatódása esetén akár a két-háromszázezret is elérheti az illegális határátlépők száma, ezért különösen indokolt, hogy novemberre átadják a szerb-magyar határon a kerítést. Hozzáfűzte, hogy személyesen nem tud jobb megoldást a helyzetre. Emlékeztetett arra, hogy február elején a kormány még bízott az uniós megoldásban, de mivel ilyen nem született, lépéskényszerbe került az ország, hogy megvédje saját és az Európai Unió határait.


A frakcióvezető védelmébe vette az adóhivatal éléről távozó Vida Ildikót, de kijelentette, hogy egyszerűbb ügyintézésre van szükség, csökkenteni kell a bürokráciát az adóigazgatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában