Helyi sport

2012.01.11. 15:30

A Napfényfürdőben gyógyulhatnak a Pick játékosai

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata és a Napfényfürdő Aquapolis, így az együttes játékosai a jövőben a szegedi fürdőkomplexumban végezhetik a rehabilitációs munkákat – jelentették be szerda délután a Napfényfürdő Aquapolisban tartott sajtótájékoztatón.

Gyúrós István

– A Napfényfürdő Aquapolis Szeged ékköve, de egyelőre egy csiszolatlan gyémánt. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, fontosak az olyan megállapodások, mint a Pick Szegeddel megkötött. Örülök, hogy a játékosok a jövőben a fürdőt is képviselik, a komplexum arcaivá is válnak – mondta a mai sajtótájékoztatón Szabó Mihály, a Napfényfürdő Aquapolis ügyvezető igazgatója.

A megállapodás értelmében a Pick játékosai a rehabilitációhoz szükséges feladatokat a jövőben a fürdőkomplexumban végzik el, emellett a csendes wellness részleget a pihenésre, kikapcsolódásra is használják. Nem ez az egyetlen fejlesztés a csapat rehabilitációs területén, hiszen a Pick vezetői a THW Kiel elleni februári Bajnokok Ligája-meccs után néhány napig még a németországi városban maradnak, hogy a világ legjobbjai között számon tartott egyesült módszereit tanulmányozzák.

   Bálint Kirsztina, Szabó Mihály, Mezei Richárd, Skaliczki László és Vadkerti Attila a Napfényfürdőben tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Schmidt Andrea

Bálint Kirsztina, Szabó Mihály, Mezei Richárd, Skaliczki László és Vadkerti Attila a Napfényfürdőben tartott sajtótájékoztatón.
Fotó: Schmidt Andrea

– Amikor átvettük a csapat irányítását, az egyik fejlesztendő terület egyértelműen a rehabilitáció volt. A csapat mellett kiváló orvosi gárda dolgozik, ám most még egy területet sikerült előrébb lépnünk. A Napfényfürdő Aquapolis kiváló szolgáltatásokkal lehet majd a segítségünkre – mondta Mezei Richárd elnök-vezérigazgató, aki szabadidejében is szívesen jár el a fürdőkomplexumba.

Skaliczki László is üdvözölte a megállapodást, majd szót ejtett a csapat jelenlegi helyzetéről. – A holnapi, 15.45-kor kezdődő Torda elleni edzőmeccsen Törő Szabolcs negyed órát játszhat majd, Nagy Norbert pedig teljesen felépült talp- és bokasérüléséből. Czina Józsi már egészséges, de még pihen, és sajnos a vírusos megbetegedése miatt Dusan Beocsanin játékára sincs garancia. Sok fiatallal kiegészülve készülünk a Torda ellen, és mivel február 1-je és március 10-e között tíz találkozó, például három BL-meccs, két Csurgó elleni kupameccs, valamint egy-egy Tatabánya, Csurgó és Veszprém elleni bajnoki vár ránk, igencsak fontos, hogy jó erőnlétet alakítsunk ki a keret tagjainál – mondta a vezetőedző.


A sajtótájékoztatón ott volt Vadkerti Attila is, aki a válogatottal ma az újszegedi sportcsarnokban edz, holnap pedig 18.15-től Bahrein ellen felkészülési meccset játszik. – Jól jött ez a másfél napos szünet, kicsit kiengedhettünk a németországi túra után. A csapat önbizalommal telve készül az Eb-re, ehhez pedig egy Bahrein elleni, jó hangulatú meccsen aratott győzelem még pluszt is adhat – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában