Helyi sport

2015.07.02. 19:42

Hódít a Maty-éren a kajakpóló

Ez történelmi pillanat, hiszen az Európában egyre népszerűbb játékot a Csongrád megyei székhelyen még nem játszották.

Munkatársunktól

A Némó Úszósuli nyári táborában viszont a gyerekek (Kádár-Német Márton, Gulkai Janka Flóra, Esztergomi Tamara, Baka Dani, Chadeide Igor, Fekete Márk, Fekete Máté, Kelemen Blanka) megismerkedhetnek a sportág alapjaival – Guiot Anikó és Kelemen Réka edzők utasításai alapján.

A labdáért mindig kemény harc zajlik a kajakpólóban. Fotók: Kuklis István

A labdáért mindig kemény harc zajlik a kajakpólóban. Fotók: Kuklis István
A fiatalok a Maty-éren felállított pályán csatázhatnak egymással. Öt az öt ellen leginkább egy eszkimó kajakra hasonlító „járgányban" ülnek. A kapu a vízen lebeg, a hálóba kell bedobniuk a labdát. Keményen kell lapátolni, hiszen a védők akadályozhatják a támadót. A passz ebben a játékban is fontos. Aki megkapja a labdát, az maximum 5 másodpercig birtokolhatja azt, utána passzolnia kell vagy kapura dobnia. Lehet ütközni, így többször is előfordul, hogy valaki a vízben landol, de pillanatok alatt vissza lehet szállni a kajakba.

„Lövésből lesz a gól!

„Lövésből lesz a gól!" – igen ám, de ott egy védő!
Az EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesület a Maty- éri olimpiai központtal közösen szeptemberre szeretne állandó jelleggel pályát kialakítani, a felszerezésekre is pályáznak, így azok, akik szeretnék majd megismerni a kajakpólót, a nyár végén már megtehetik.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában