Két 3565 forintos csekket kapott az Alföldvíztől

Hódmezővásárhely - Két, ugyanolyan összegű számlát is kapott a vízdíjról decemberi befizetéssel a vásárhelyi Csjernyik Istvánné, nem érti, miért. A szolgáltató Alföldvíz Zrt.-nél azt mondták, az egyiken az átlagfogyasztás szerepel, a másik elszámolószámla, tehát mindkettőt be kell fizetni.

T.A.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Nem érti, miért kapott összesen három számlát még decemberben a szolgáltatótól, az Alföldvíz Zrt.-től Csjernyik Istvánné Vásárhelyen. Olvasónk felháborodva hívta fel szerkesztőségünket azzal, hogy az elmúlt hónapban a vízdíjról két ugyanolyan összegű, 3565 forintos számlát is kapott, illetve egy harmadikat is küldtek, amelyen már januári befizetési határidő szerepelt, 1782 forintról.

– Nincs tartozásom, és nem tudom, miért küldenek két azonos összegű számlát, különböző, de decemberre szóló határidővel. Eddig átutalással fizettem a vízdíjat, semmi gond nem volt. Próbáltam érdeklődni, miért van két ugyanolyan összegű számla, sikertelenül – mondta az Öreg-Kishomokon élő asszony. Hozzátette: a környékükön többen is így jártak, mások is fel vannak háborodva, mondván, kétszer mégse szedje már be a szolgáltató ugyanazt a vízdíjat. Csjernyikné végül az egyik, 3565 forintos számlát fizette be, és a januári határidejűt.

Fotó: DM/DV

Fotó: DM/DV
A társaság az előzetes tájékoztatás alapján egy borítékban 3 számlát küldött: az első összevont a 2013. szeptemberi és októberi átlagfogyasztás. A kéthavi vízdíjat az adatok szeptemberi átadása-átvétele miatt számlázták ki. Ezen két hónapra összesen 12 köbméter vízfogyasztás szerepel – tudtuk meg a cég ügyfélszolgálati osztályától. A második számla a 2013 novemberében leolvasott mérőóraállás alapján készített elszámoló. Ez a tavaly szeptemberi–novemberi időszakra vonatkozik. A vízmérőállás alapján 24 köbméter vízfelhasználást állapítottak meg, amelyből levonták a szeptember–október havi 12 köbméter átlagfogyasztást, a valós fogyasztás tehát 12 köbméterrel több volt, így mind a kettő 3565 forintos számlát be kell fizetni. A harmadik a december havi átlagszámla, ennek fizetési határideje 2014. január 15-e – részletezte a szolgáltató.

Legközelebb májusban olvassák le a vízórát, ekkor kapja meg a 2013. december–2014. május közötti időszakra vonatkozó újabb elszámolószámlát. Addig átlagszámlákat küldenek, amelyek közül minden hónapban egyet kell befizetni – derült ki az Alföldvíz tájékoztatásából.


Előzmények


Miután a Zsigmondy Béla Zrt. nem kapta meg a víziközmű- szolgáltatáshoz szükséges hatósági engedélyt, tavaly a vásárhelyi közgyűlés úgy döntött: a város 2013 szeptemberétől csatlakozik az Alföldvíz Zrt.-hez, így már ez a cég végzi az ivóvíz- és a szennyvízszolgáltatást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!