Szeged és környéke

2014.11.28. 12:24

24 órás ügyelet a beteg határsértőknek

Szeged - Egészségügyi áteresztő pontot és a Magyar Honvédség segítségével beszerzett speciális fertőtlenítőkonténert adtak át péntek délelőtt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség épületében, ahol az elfogott határsértők egészségügyi vizsgálatát végzik majd.

Munkatársunktól

[namelink name="Éberhardt Gábor"], a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője elmondta: amikor 2004-ben a kirendeltséget létrehozták ezen a határszakaszon, akkor egész évben 34 határsértővel szemben kellett intézkedniük, idén ez a szám már meghaladta a 18 ezret.

Egészségügyi áteresztő pontot adtak át a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség épületében. Fotó: Kuklis István (galéria)


– Minél távolabbról jönnek a migránsok, annál több közöttük a mentálisan sérült vagy beteg ember. Az egészségügyi áteresztő pontot a fertőtlenítőkonténerrel együtt ezért alakítottuk ki Szegeden, ahol 24 órás lesz az egészségügyi felügyelet – mondta az alezredes. Az állandó készenlétre szükség is van: a sajtótájékozató alatt gördült be egy rendőrségi busz a kirendeltség épületébe, amiről legalább hatvan migránst, köztük sok gyereket és egy csecsemőt is szállított.

Egészségügyi áteresztő pontot adtak át a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség épületében. Fotó: Kuklis István (galéria)


[namelink name="Báró Lívia"], a CSMRFK főorvosa azt mondta, főként fertőző bőrbetegségekkel találkoznak az orvosok a határsértőknél, de – ahogy a héten megírtuk – van rühes, tifuszos, TBC-s migráns is. A fertőtlenítőkonténerből származó víz előzetes fertőtlenítés után kerül be a város csatornarendszerébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!