Makó és környéke

2014.07.16. 21:51

Kitüntetik Károlyi Sándor cigány politikust

Apátfalva - Négyévente egyszer ad át kitüntetéseket Apátfalva önkormányzata. A képviselő-testület úgy határozott, hogy Apátfalva Községért címmel ismeri el Károlyi Sándor cigány politikus munkáját.

Munkatársunktól

Károlyi konzervgyártó technikus volt, majd családsegítő lett. A 80-as évek vége óta foglalkozik cigány érdekvédelemmel, politikusként a 90-es években vált országosan ismertté, szervezve a hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatását, az egészségnapokat, közösségépítő rendezvényeket, tehetséggondozó, felzárkóztató programokat – vagy akár a helyi útépítést. 1990-től három cikluson át helyi települési képviselő, 2006-tól 2010-ig a megyei közgyűlés tagja volt, most a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

[namelink name="Károlyi Sándor"] lapunknak azt mondta, nagyon örül a címnek, az elmúlt huszonöt év elismerésének tartja. A kitüntetést július 26-án, szombaton 16 órától a faluház nagytermében, ünnepi testületi ülésen adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!