Helyi sport

2014.11.23. 20:46

Naturtex-SZTE-Szedeák: ezért nagy kár!

Kosárlabda, Szeged - Sokáig szoros volt a meccs, végül 90–78-ra kikapott a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata a TLI-Alba Fehérvár ellen. A szegediek sorsát a védekezésben elkövetett hibák pecsételték meg.

Gyúrós István

Naturtex SZTE-Szedeák–TLI-Alba Fehérvár 78–90 (20–26, 23–23, 20–18, 15–23)

Férfi kosárlabda NB I A csoport, 9. forduló.
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Györffy, Frányó, Jurák.
Naturtex SZTE-Szedeák: Jereminov 12/6, MOLNÁR A. 14/6, Kiss Zs. 3, Csirics 14/6, Balaban 14. Csere: KUNTICS 19/6, Csorvási L. 2, Molnár B., Vágvölgyi. Vezetőedző: [namelink name="Nikola Lazics"].
TLI-Alba Fehérvár: Simon 7/3, Kromah 12/3, TÓTH P. 11, MELVIN 25/6, CSORVÁSI M. 12. Csere: Djapa 16/6, Supola 5/3, Juhos, Kovács Á. 2. Vezetőedző: [namelink name="Székely Norbert"].
Kipontozódott: Csirics (32.).

Ezért nagy kár! Hiába játszott szoros meccset a Naturtex-SZTE-Szedeák, Nikola Lazics csapata nem tudott meglepetést szerezni a TLI-Alba Fehérvár ellen az NB I A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában, hazai pályán. A végeredmény 90–78 a vendégeknek, de ez csalóka: sokkal szorosabb volt ez, mint például a Kecskemét ellen kilenc ponttal elbukott derbi. Az elején még vezettek is a hazaiak, 14–12 után viszont 14–16 lett, innentől kezdve pedig nem engedték át az előnyt vendégek. Így sem nyugodhatott meg az Alba, mert a csapatként erős Szedeák tartotta a kis különbséget. Öten is két számjegyű eredménnyel zártak, mindig volt valaki, aki egy ziccerrel vagy egy triplával meccsben tartotta a hazaiakat.

Kár érte: Naturtex-SZTE-Szedeák-Alba Fehérvár 78-90. Fotó: Frank Yvette (Galéria)


Fordítani viszont nem sikerült. Hogy miért? A statisztika is mutatja, sok hibát követett el a Szeged védekezésben. 10 támadólepattanót engedtek a Fehérvárnak, miközben ők csak egyet szedtek, emellett a 18 eladott labda is több, mint amivel meccset lehet nyerni. Így hiába állt 61–62 is az eredményjelzőn, a negyedik negyed elején dobott két triplával döntött Székely Norbert csapata. Érdekesség, hogy ezúttal még nem a múlt héten kinevezett korábbi soproni női edző meccselt az Albával, hanem az a Góbi Henrik, aki Hódmezővásárhelyen született, 1988-tól négy éven keresztül erősítette a vásárhelyi együttest, amellyel kiharcolta az élvonalbeli szereplést is. Idegeskedni egyiküknek sem kellett a hajrában, az Alba végül 90–78-ra nyert, ám a meccs szorosabb volt annál, amit az eredmény mutat.

A Naturtex ezzel letudta a nehezét, játszott az első hat helyezett ellen, a kéthetes bajnoki szünet után pedig karácsonyig jöhet a Jászberény, Zalaegerszeg, Körmend, Pécs négyes.

Nikola Lazics: – A szerdai, nyíregyházi mérkőzés után tompák voltunk, gyengén védekeztünk, és ezt a jó erőkből álló Alba kihasználta.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában