Helyi sport

2013.01.06. 19:49

Öt Csongrád megyei alapember az NB I-ben

Magyarország - Öt Csongrád megyei származású labdarúgó lépett pályára az NB I ősszel megrendezett 17 fordulójában. Ez a szám korábban volt magasabb is, ám akik ebben az évben szerepet kaptak, mind alapemberek lettek klubjukban.

Gyúrós István

Öt. Mindössze ennyi Csongrád megyei származású labdarúgó jutott szóhoz az NB I őszi szezonjában, azaz az élvonal első 17 fordulójában. A szám alacsonyabb, mint az utóbbi félévekben (volt, hogy egy teljes kezdőtizenegy kijött), ám látni kell, hogy nem mutat teljes képet.

Szabics Imréhez (Sturm Graz, Ausztria), Köteles Lászlóhoz (Genk, Belgium) és Laczkó Zsolthoz (Vicenza, Olaszország) hasonlóan már Hrepka Ádám is légiósként szerepel az izraeli Bnei Jehudában, így ők hiányoznak a táblázatunkból. Vannak olyan fiatalok, akik ott toporognak az élvonal kapujában, korábban már be is mutatkoztak, ám idén még nem kaptak szerepet: ő [namelink name="Batik Bence "](FTC) és [namelink name="Popovics Bertold"] (Újpest). Velük bővülhet még ez a szám a szezon végéig.

De nézzük, kik alkotják a már említett ötös fogatot. A legelégedettebb a szegedi [namelink name="Völgyi Dániel"] lehet, aki a Győr játékosaként vezeti a táblázatot, hat ponttal megelőzve az MTK-t, tízzel pedig a Debrecent. Éppen az MTK ellen rúgta egyetlen gólját a félév során, az viszont egy hatalmas bomba volt, esélyes az év legszebb találata címre is.

Völgyi Dániel (fehér mezben) a bajnoki címért, Dlusztus András a külföldi szerződésért hajt.

Völgyi Dániel (fehér mezben) a bajnoki címért hajt.

Orosz 13 meccse

A nyáron a Szeged 2011-től a Ferencvároshoz igazoló Orosz Márk egyelőre ismerkedik az élvonallal. A 22 éves ballábas középpályás 13 találkozón kapott szerepet, ám ezek közül egyszer sem volt végig a pályán: nyolcszor be-, ötször pedig lecserélték. Egy gólt szerzett, ám az emlékezetes marad számára: éppen az ősi rivális Újpest ellen lőtte szabadrúgásból a 2–1-re elvesztett rangadón.  

[namelink name="Gyömbér Gábor "]új csapatában, a hatodik helyen álló Ferencvárosban alapember, ő is egyszer talált be a bajnokság során. Mind a már elküldött [namelink name="Détári Lajos"], mind [namelink name="Ricardo Moniz"] számít(ott) a makói származású játékosra, aki már a válogatott keretébe is bekerült teljesítményével.

[namelink name="Búrány Zoltán"] (Zentán született, a Tisza Volán nevelése) Szombathelyen alapember, 13 találkozón játszott, egy gólpasszt jegyzett. A szintén szegedi [namelink name="Dlusztus András"] helyzete hasonló Pápán: amikor pályára lépett, azaz tizenöt alkalommal, mind a 90 percet ott töltötte. A lengyel Lech Poznan is figyeli, a hírek szerint nem kizárt, hogy a nyáron klubot vált.

A szentesi születésű Kecskés Tamásnak kettős érzései lehetnek a Siófokban. Bár 14 meccsen pályára lépett, csapata kilenc ponttal az utolsó helyen áll, és csak a csoda mentheti meg a kieséstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában