Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

18 millió euró támogatás a határon átnyúló együttműködésre

Az Európai Unió csaknem tizennyolcmillió euró támogatást nyújt két dél-magyarországi megyében és a szerbiai Vajdaság tartományban a határon átnyúló együttműködés keretében megvalósítandó fejlesztésekre - jelentette a Beta és a Tanjug szerb hírügynökség.
Csongrád és Bács-Kiskun megye, illetve a szerbiai tartomány összesen 170 projektet nyújtott be jóváhagyásra. Brüsszel ebből 69-et választott ki, úgy ítélve meg, hogy ezek érdemesek támogatásra az Európai Unió strukturális alapjaiból.

2004-re nyúlik vissza a két magyarországi megye és a Vajdaság közötti, határon átnyúló együttműködés, de az idén először részesültek európai uniós támogatásban.

A megítélt összegből - amelynek folyósítása az ősszel kezdődik - csaknem ötmillió euró jut a helyi úthálózat fejlesztésére, egyebek mellett a Baja és Zombor (Sombor) közötti út kiépítésére, illetve a Szegedet az észak-bánáti Törökkanizsával (Novi Knezevac) összekötő bicikliút létesítésére. További majdnem négymillió eurót fordíthatnak vízgazdálkodási projektekre és 2,3 milliót oktatásra.

A Magyarország és Szerbia közötti, határon átnyúló együttműködési programot 2008 tavaszán hagyta jóvá az Európai Bizottság. Az egyes projektek finanszírozásában legfeljebb 85 százalék lehet az európai uniós hozzájárulás, a fennmaradó 15 százalékot nemzeti forrásból - a pályázóktól elvárt önerőből, illetve kormányzati társfinanszírozásból - kell előteremteni.

Olvasóink írták

  • 2. szilléri 2010. július 16. 09:17
    „Aprópénz a holo kárpótlás évi sarcát figyelembe véve! Legalább magyarok! b”
  • 1. Buksi 2010. július 15. 16:09
    „megszámolták eggyáltalán, hogy Szeged-Törökkanizsa között hány bicikli is jár eggyáltalán???
    Én ezen az uton szinte naponta közlekedek, ls biciklist szinte soha sem látok !!!!
    Még egy idiótizmusra elköltött drága pénz!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedélyezték az egyneműek házasságát Argantínában

Argentínában a szenátus helyi idő szerint csütörtök hajnalra nyúlt vitáját követő szavazás… Tovább olvasom