Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

A görögök többsége az IMF/EU-megállapodás újratárgyalása mellett

A görögök döntő többsége azt szeretné, ha a kormány újratárgyalná a második, 130 milliárd eurós nemzetközi mentőcsomag feltételeit - derül ki egy közvélemény-kutatásból.
A MRB Hellas közvélemény-kutató felmérése szerint a megkérdezettek csaknem 74 százaléka van az újratárgyalás mellett, és mindössze 15,5 százalék mondta azt, hogy az új kormánynak el kell fogadnia az IMF/EU-megállapodás feltételeit.

A kérdés azután került napirendre, hogy a június 21-én hivatalba lépett az új kormány - amely szeretné kihasználni, hogy az európai uniós országok gazdaságpolitikájában az eddigi megszorítások mellett immár nagyobb hangsúlyt kap a gazdasági növekedésre ösztönzés - korábban jelezte, enyhítené a mentőcsomag feltételeinek szigorát. Athén adóemeléseket, (közalkalmazotti) munkahely- és bércsökkentéseket törölne el, hiszen ezek csak tovább mélyítették az ötödik éve tartó görög gazdasági visszaesést. Az enyhítés érdekében hatalmas nyomás nehezedik a közvélemény részéről a kabinetre, a lakosság nagy része annak árán is enyhítést akar, hogy Görögország emiatt esetleg távozni kényszerülhet az euróövezetből, ami katasztrofális következményekkel járna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkaptak egy 14 éve körözött olasz maffiafőnököt

A 69 éves Domenico Polimeni a legveszélyesebb olasz bűnözők listáján. Tovább olvasom