Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

A pápa tűrhetetlennek nevezte a holokauszt tagadását

A pápa csütörtökön azt mondta, hogy a holokauszt tagadása "tűrhetetlen". XVI. Benedek amerikai zsidó vezetőket fogadott a Vatikánban és ekkor tette ezt a kijelentést.
A katolikus egyházfőt az utóbbi időben sok bírálat érte, amiért nemrég érvénytelenítette annak az ultrakonzervatív püspöknek a kiközösítését, aki kétségbe vonta a holokausztot és a náci gázkamrák létezését.

A pápa azt mondta az Amerikai Zsidó Szervezetek Konferenciája képviselői előtt, hogy "a holokausztnak, ennek a szörnyű bűnnek a tagadása vagy kisebbítése teljességgel elfogadhatatlan és tűrhetetlen". A német származású XVI. Benedek ehhez még hozzátette: "A (római katolikus) Egyház szilárdan és egyértelműen elutasítja az antiszemitizmus minden formáját és továbbra is tartós és jó kapcsolatokra törekszik a két közösség között".

A pápa elmondta még, hogy - valószínűleg májusban - Izraelbe látogat, "arra a földre, amely mind a keresztények, mind a zsidók számára szent, minthogy ott találhatók mindkét vallás gyökerei".

Olvasóink írták

 • 8. floridaimagyar 2009. február 15. 20:43
  „Konnyebb letagadni mint szembenezni azzal hogy az emberi tudatlansag es megteveszthetodeg meddig fajulhat el. Tanulni kell mindenkinek ebbol - igen megtortent es ne engedjunk orulteket vezetoknek akik megtennek megint. Meg ma is tul sok orszagban van diktator hatalmon es tul sok artatlan hal meg. Ismerjuk be - emberek szornyekkent viselkedtek amikor ez megtortent es tegyunk meg mindent hogy ez ne kovetkezzek be a jovoben. Tul sokat van a TV-n igaz, mert par agyalagyult es iszlam eszelos letagadja hogy megtortent. Nezzenek szembe vele.”
 • 7. flexsnake 2009. február 12. 16:07
  „Nem kell ezt fújni. Szerinted a zsidóknak úgy általában nincs tele a töke azzal hogy bekapcsolja a tévét és minden második dokucsatornán hitler meg fogolytábor van? Most ne gyere azzal hogy zsidó, mert tudom hogy utálod a zsidókat. EZ egy mesterséágesen gerjesztett dolog már. Nem kellene a katolikus egyháznak sem ezzel foglalkoznia. Inkább a rengeteg visszaéléseivel és a pedofil papjaival kellene törniük. Ezért nem lettem én vallásos, ezért gyűlölöm az egyházakat. Csak arra jók hogy egybetereljék a bégető buta birkákat hogy élősködhessenek rajtuk. Én is alapítok egy vallást, mert az jó üzlet.”
 • 6. nyomdasz63 2009. február 12. 15:40
  „...Hogy enne mekkora nyelve van !”
 • 5. Conquer 2009. február 12. 15:16
  „Jehudi Mehunin mondta: Az antiszemitizmusnál csak egy rosszabb van, az antiszemitizmus hamis vádja...”
 • 4. Conquer 2009. február 12. 15:13
  „Én meg akkor szeretném idézni egy német történészt, aki azt találta mondani:

  Auswitz ne legyen egyesek kezében bunkósbot, ne is legyen morális prés de még a kötelesség egy formája sem.
  Ahogy nekem is, nagyon elegünk van abból, hogy a bosszú népe minden héten felemleget egy 60 éve történt tragédiát, ami ráadásul 45 év után kezdett el nekik igazán fájni. Ráadásul a kollektív bűnösség elve alapján újra és újra kárpótlást kérnek országoktól, valamint a büntetőjogot hívják segítségül, ha valaki ezeket a dogmatizált elveket tagadni meri vagy kétségbe meri vonni.
  Vajon ugyanolyan bűn-e a holocaustot úgy relativizálni, hogy ha azt mondom, hogy nem 6millió hanem 100millió zsidó pusztult el. Vajon nem teszem-e a tragédiát ugyanúgy nevetségessé és súlytalanná?
  Vajon mitől egyedi a holocaust? Attól, hogy a zsidókkal történt? És a többi népírtás? Azok nem számítanak?
  Vajon hogy van az, hogy ma élő 90 éves német SS tiszteket szednek elő a világ bármely pontjáról csupán bemondásra olyan bűncselekményért, ami az elkövetéskor nem is volt az? (ez utóbbit magyarázandó: A népírtás és a háborús bűncselekmények 1946-tól számítanak el nem évülő cselekménynek, azonban ezekre is vonatkozik a visszaható hatály tilalma, azaz a 46 előtti dolgokra nem alkalmazhatóak). Miért nem szedik elő a kommunista terror még élő elkövetőit? Ja hogy zsidók is vannak köztük?
  Komolyan elgondolkodom, hogy kilépek a katolikus egyházból. Olyan szervezetnek nem kívánok tagja lenni, amely azt fújja, amit a zsidók mondanak nekik. Hányok ettől az egésztől. És ez az, ami még jobban gerjeszti az antiszemitizmust.
  És igaza van Otakunak: régen a Föld laposságát hirdették és azt, hogy áll. És jött egy Galilei, aki azt mondta. Eppur si mouve! (gy.k.: És mégis mozog)”
 • 3. flexsnake 2009. február 12. 15:13
  „János Pál, hol vagy? Utódod már idegesítően ostoba. Ezt már elmondta egyszer, nem kell minden nap mert már a könyökünkön folyik ki. Nincs más dolga? El mehetne dolgozni hogy ne a többi ostoba tartsa el.”
 • 2. cselac 2009. február 12. 14:30
  „Otaku: tájékozatlanság nagyobb bűn a butaságnál. Tudod, mi az a dogma?

  És most még finom is voltam...”
 • 1. Otaku 2009. február 12. 14:16
  „Hát igen, ebben van gyakorlatuk. Régen a Föld lapossága volt a dogma.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglan az ukrán sorozatgyilkosoknak

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt két fiatalt a dnyepropetrovszki fellebbviteli bíróság, akik… Tovább olvasom