Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

A permi tűz miatt 59 gyerek maradt árván

Az oroszországi Permben szombaton hajnalban tomboló, eddig 118 halálos áldozatot követelő tűzvész miatt 59 gyerek maradt árván, 15 gyereknek mindkét, 44-nek az egyik szülője vesztette életét a tűzben - közölték kedden.
A tűz egy szórakozóhelyen pusztított.

Fővárosi kórházi források szerint a Moszkvában ápolt 65 sérült közül hatnak az állapota javult keddre, 28 állapota igen súlyos, 33 személy van súlyos és négy közepesen súlyos állapotban.

Az igen súlyos állapotban lévők mindegyike kiterjedt égési sérüléseket szenvedett, s lélegeztető gép segítségével lélegzik. A moszkvai önkormányzat közölte, hogy a fővárosi kórházakban ápolt sérültek kezelésének teljes idejére a családtagoknak ingyenesen biztosítanak szállodai szobákat.

Dmitrij Medvegyev államfő az érintett tisztségviselők felelősségre vonását követelte, beleértve a büntetőjogi felelősségre vonást is. "Világos, hogy a műsor házigazdái és rendezői felelőtlen gazemberek. Meg kell azonban vizsgálni az állami, s ezen belül a szövetségi struktúrák szerepét is. Ha ezek utasításokat adnak, s azokat nem teljesítik, akkor ezek az illetékesek nem tudnak megbirkózni a feladataikkal" - mondta az államfő a Jurij Csajka legfőbb ügyésszel tartott találkozón. Úgy vélte, az általános hanyagság a nemzetet fenyegető veszéllyé vált, a hanyagság miatt nagyon sok a rendkívüli helyzet, sok szerencsétlenség történik. "A feladat az, hogy a vizsgálatok kimutassák a problémás pontokat, és rávilágítsanak arra, hogyan lehet változtatni a helyzeten" - mondta.

Oleg Csirkunov permi kormányzó hivatala közleményben tudatta, hogy a kormányzó belső vizsgálatot indított annak tisztázására, hogyan kaphatta meg a szükséges műszaki engedélyeket a Sánta ló szórakozóhely, s "egy sor vezető tisztségviselőt elbocsátott, többeket pedig a vizsgálat idejére felfüggesztett állásából".

Permben több hipermarket és egyéb kereskedelmi egység kivonta a forgalomból az ünnepek előtt igen keresett petárdákat és tűzijátékokat - derült ki a keddi ellenőrzések során. A permi szórakozóhelyen tomboló tüzet az eddigi ismeretek szerint tűzijáték-petárda okozta.

A tévéállomások a Sánta ló klub igazgatónőjének fényképe helyett tévedésből egy névrokonát ábrázoló képet tettek közzé, s a tévedés által sújtott asszony napok óta nem mer kimenni az utcára - jelentette az Interfax hírügynökség. A hatóságok egy ideig megpróbálták titokban tartani a tűzvész miatt őrizetbe vett személyek nevét, mert attól lehetett tartani, hogy meglincselik őket. Az illetőket egyébként bírósági döntés alapján egyelőre két hónapos vizsgálati fogságba helyezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: a legkevesebb áldozattal járó járvány lehet

A legkevesebb áldozattal járó influenzajárvány lehet a H1N1-pandémia, amelynek második hulláma túl… Tovább olvasom