Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

A válság ellenére tovább nő a tv-adók száma

A hirdetési piacot is sújtó pénzügyi válság ellenére tavaly tovább nőtt Európában a tv-adók és a többcsatornás platformok száma - derül ki egy uniós összesítésből.
Eszerint tavaly év végén 7.200 televízió-csatorna működött az EU-országokban, és ezek közül 245 volt 2009-es alapítású. Az év folyamán 220 adó szüntette be működését, a növekmény tehát 25 adó. A legdinamikusabb növekedés a sportcsatornák körében figyelhető meg, ilyenből tavaly 38 született.

A megszűnt adók korántsem egyenletesen oszlanak el Európában: a 220 közül 100 adó spanyol helyi csatorna volt, egyetlen nagy tv-hálózat kiesése miatt.

A 7.200 európai tv-adónak mintegy a fele regionális vagy helyi jellegű műsorszóró, 43 százaléka országos, 6 százaléka pedig nemzetközi. Minden tizedik adó közszolgálati jellegű.

A legtöbb tv-adó - szám szerint 1.033 műsorcsatornával - Nagy-Britanniában működik, ezután következik Olaszország 388, majd Franciaország 297 csatornával.

A döntő műsorkínálat 496 csatorna esetében film, 419 csatornán pedig sport. Teljes programspektrumot 281 adó kínál. Az erotika a számszerűséget illetően ádáz harcot vív - és szoros versenyben 251-250 arányban vezet - a kultúra-oktatás-dokumentumfilm jellegű tematikus csatornákkal szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita a belügyminiszter és a közalkalmazottak közt

Egyre élesebb a vita Németországban az éves bértárgyalásokon a kormányt képviselő belügyminiszter és… Tovább olvasom