Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Az IMF részt vesz a gazdaság átvilágításában

Portugália - A Nemzetközi Valutaalap (IMF) is rész vesz a portugál gazdaság átvilágításában, miután Lisszabon gazdasági segélyégért folyamodott - közölte vasárnap kiadott nyilatkozatában Caroline Atkinson az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója.
"A portugál kormány az IMF szakértői kedden csatlakoznak az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank csapatához, hogy elvégezzék a portugál gazdaság technikai felmérését. Ez lesz az alapja a rá következő hétfőn, április 18-án a követendő eljárásmódról folytatandó megbeszéléseknek" - szögezte le közleményében Atkinson.

Mint azt Olli Rehn, az unió gazdasági ügyekért és monetáris politikáért felelős biztosa pénteken Gödöllőn elmondta: a portugál segélycsomag mintegy kétharmadát az Európai Unió, egyharmadát pedig az IMF vállalja. Portugália megsegítése a korábban bajba jutott országok megsegítésének "logikáját" követi, vagyis az EU és az IMF szorosan együttműködve, egyeztetve készíti elő a csomag részleteit.

A portugál segélycsomag az IMF jövő heti közgyűlésén is napirendre kerül.

Olvasóink írták

 • 3. Csonka László 2011. június 01. 06:23
  „Ja, igen "segít" !!!!!!!!!! Sztem, még ami maradt, azt leltárba veszi !!!!!!!!!!”
 • 2. szilléri 2011. április 11. 19:08
  „,,Az EU vezetését azzal kívánják meggyőzni, hogy a strukturális reformok 2012-re plusz 500 milliárd, 2013-tól 2015-ig pedig évente újabb 900 milliárd korrekciós igényt jelentenek majd, ami miatt az ország majd újabb IMF hitelt venne fel. Hogy konkrétan mekkora összeggel csökkentik az államadósságot, az nem derül ki, de az angol szövegből kiderül, hogy további 3200 milliárd forint IMF hitelt akarnak felvenni a későbbiekben. A nyugdíj kifizetésének időbeli eltolását azzal oldják meg, hogy növelik a nyugdíjkorhatárt, így az majd csak akkor jelent újabb jelentős pénzösszeget, amikor az ország már felvette az újabb IMF hitelt. (a most középkorú, még aktív lakosságnak jelentős része nyugdíjba menne az elkövetkező években, és a gyermekvállalási hajlandóság fokozatos csökkenése miatt az azt követő generáció már sokkal vékonyabb társadalmi réteget jelent, ami nem fogja tudni eltartani a közel négymillió nyugdíjast, és a folyamat végül a nyugdíjrendszer összeomláshoz vezet)

  Tehát a nyugdíjkorhatárt megnövelik, demokratához méltóan oldják meg a problémát: képesek akár három évre is előre gondolkodni, aztán ,,majd meglátjuk" alapon felvesznek egy újabb IMF hitelt. Mindemellett a jövőben ki akarják szélesíteni azt az igencsak vékony társadalmi réteget, ami még munkavállalásra alkalmas, emiatt kell átalakítani az oktatási rendszert, amiben már újabb érettségi követelmények lesznek: szociális munka lesz az érettségi megszerzésének feltétele. "

  http://jovonk.info/2011/03/09/ujabb-imf-hitel-hazugsagok-szell-kalman-programban

  ,,cogito, ergo sum"”
 • 1. dodó 2011. április 10. 22:13
  „Részvétem a portugáloknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ENSZ helikopterei Gbagbo csapatainak nehézfegyverzetét támadták

Elefántcsontpart - Az ENSZ és a francia Licorne expedíciós erő összesen három helikoptere Laurent… Tovább olvasom