Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Bill Clinton megérkezett a haiti kormány székhelyére

Haiti - Bill Clinton, a haiti segélyezési munkálatok nemzetközi koordinátora megérkezett pénteken a földrengés sújtotta karibi ország kormányának a székhelyére.
Helyszíni beszámolók szerint mint kétszáz ember gyűlt össze az épületnél a volt amerikai elnök érkezésekor. A tüntetők sátrakat követeltek, hogy ne kelljen a szabad ég alatt éjszakázniuk. Az emberek igyekeztek szó váltani Clintonnal, de láthatólag nem viselkedtek ellenségesen vele szemben. Clintont a héten bízta meg a koordinátori teendőkkel Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára.

Clinton bevonult az épületbe, de az újságírókat nem engedték utána. Korábban ugyanebbe, a földrengés előtt rendőrkapitányságként funkcionáló épületegyüttesbe szállították azt a tíz amerikai misszionáriust, akiket azzal vádoltak meg, hogy 33 kiskorút akartak kicsempészni Haitiból. Clinton érkezése idején már az ügyészségen tartózkodtak, hogy döntsenek szabadlábra helyezési kérelmükről.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter pénteken reményét fejezte ki, hogy honfitársainak az ügyét mielőbb lezárják. Mint mondta, konzuli segítséget nyújtanak nekik, mint minden olyan amerikainak, aki ellen egy másik országban bűnvádi eljárást indítanak.

A haiti hatóságok szerint az amerikai misszionáriusok ügye másodlagos a segélyezés és az ország újjáépítése szempontjából. Patrick Delatour idegenforgalmi miniszter, akit megbíztak az újjáépítés vezetésével, arról panaszkodott, hogy a nemzetközi közösség által ígért 200 ezer sátorból eddig csak 4 ezret kaptak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződni látszik a H1N1-járvány az Egyesült Államokban

Egyesült Államok - Befejeződni látszik a H1N1-járvány az Egyesült Államokban, ahol immár negyedik… Tovább olvasom