Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Bolíviai ügy: továbbra nincs bizonyíték Tóásó Előd ellen

A férfi jogi képviseletét ellátó iroda nemcsak a hatóság bizonyítékait nem kapta még meg, hanem a védőügyvédnek eddig a nyomozati jegyzőkönyvbe sem volt lehetősége belenézni.
Józsa Mátyás Buenos Aires-i magyar nagykövet elmondta: a Tóásó Elődöt védő ügyvédi iroda egyelőre tehetetlen, nem tudják, hogy egyáltalán mi ellen kellene védekeznie a férfinak, miután a vád nem nyújtotta be bizonyítékait. Ezt már az ügyben vizsgálódó parlamenti bizottság is szóvá tette, amelynek tagjai hangsúlyozták emellett azt, hogy késik a bírósági eljárás. Ugyancsak probléma, hogy a védőügyvéd még egyáltalán nem nézhetett bele a nyomozati jegyzőkönyvbe - sorolta.

A bizottság tagjai mást is nehezményeznek az üggyel kapcsolatban. Az ellenzéki tagok a koronatanúval kapcsolatban azt kifogásolták, hogy kiderült róla: minden információ, amivel rendelkezik, másodkézből való. Ezenkívül kérdések merültek fel a rajtaütés éjszakájával kapcsolatban is, mert ellentmondás van a boncolási jegyzőkönyv és a ballisztikai jelentés között.

A bolíviai lapok gyakran cikkeznek arról, hogy az ügy hátterében állítólag belpolitikai feszültségek állhatnak valójában. A bolíviai sajtóban felröppent az a hír is, hogy Tóásó Elődöt másik börtönbe akarják szállítani. A nagykövet tájékoztatása szerint ezt a képviseletet ellátó ügyvédi iroda nem erősítette meg. A lapok úgy tudják: Tóásó Előd kérte az átszállítását, mert megfenyegették a börtönben, és ezért nem akar beszélni sem. Józsa Mátyás elmondása szerint ezt semmi sem támasztja alá. Hozzátette: Tóásó azért sem beszél, mert már mindent elmondott korábbi vallomásában, ezenkívül amíg a hatóságok nem ismertetik az ellene szóló bizonyítékokat, nem is tud mi ellen védekezni.

Ugyancsak egy helyi újság írt arról, hogy az ügyben nyomozó bolíviai ügyész - Marcelo Sosa - Magyarországon is vizsgálódni szeretne az állítólagos merénylet-kísérlet magyar érintettjeivel kapcsolatban. Ez ügyben állítólag már meg is kereste a magyar hatóságokat. Ezt az információt azonban a helyi hatóságok nem erősítették meg. Józsa Mátyás elmondta: eddig nem érkezett hozzájuk ez irányban semmilyen felkérés, de ha jön ilyen, a Külügyminisztérium kiterjeszti az együttműködést, ahogy azt korábban ajánlotta.

Április 16-án egy Santa Cruz-i szállodában kommandósok törtek rá egy csoportra, és megöltek három embert. Lelőtték a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa-Flores Eduardót, a romániai magyar Magyarosi Árpádot és egy ír fiatalembert, Michael Dwyert. Két embert letartóztattak, köztük a magyar Tóásó Elődöt. Az ottani hatóságok állítása szerint a csoport merényletet tervezett Bolívia elnöke, Evo Morales ellen.

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2009. május 20. 17:17
  „Milyen kis ideges a gyerek, mi? :D”
 • 3. sőndör 2009. május 20. 10:45
  „Nomármost !
  Mivel a moderátor úgyis leirtja a hozzászólásomat, nyugodtan leírom magyarul: 1. a jó édes anyukáját vizsgáltassa meg Marcello Sosa, mert alapos a gyanú, hogy retardált, 2. Evo Morales felköthetné már magát, még mielőtt a nép teszi meg azt, 3. Minden az utamba kerülő bolíbiait meg fogok gyepálni és feljelentem személyem elleni merénylet elkövetésének kísérlete miatt és 4. flexi, anyádék elkúrták, nem kicsit, nagyon, azzal, hogy a szarból visszahozták a gyermeküket !!!!!!!!!”
 • 2. flexsnake 2009. május 20. 09:37
  „majd lesz bizonyíték, nem kell kapkodni. 10-20 évig eltarthat mire kiszabják az életfogytiglant :D”
 • 1. abrakapokusz 2009. május 20. 09:05
  „Tóásó Előd már a rendszerváltás után szocializálódott.
  Ezért nem volt meg benne a kommunista diktatúráktól való félelem.
  Pedig a Tanu c. film megdöbbentő, szatírikus jeleneteit is valójában az élet szülte.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tőkés László kapja idén a Turman-Reagan Szabadságérmet

Az amerikai Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelye Alapítvány idén Tőkés Lászlót tünteti ki a… Tovább olvasom