Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Bombariadó miatt ismét kiürítették az Eiffel-tornyot

Franciaország - Bombariadó miatt kedden este kiürítették Párizsban az Eiffel-tornyot - közölte a rendőrség. A riasztás a BFM francia hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint hamisnak bizonyult: a környéken 9 óra előtt újra elindult a forgalom.
Két héten belül ez volt a második riasztás a francia főváros egyik legnevezetesebb turistalátványosságánál, és a negyedik egész Párizsban. Szeptember 14-én egy névtelen telefonáló riasztását követően mintegy kétezer embert kellett a toronyból lehozni, de a tűzszerészek végül nem találtak semmit. A tornyot üzemeltető társaság ezúttal háromnegyed 7 előtt, ismét egy telefonfülkéből kapott figyelmeztető hívást, miszerint "gyanús csomagot" helyeztek el az építményben.

Ennek nyomán a tűzszerészek azonnal a helyszínre siettek - tette hozzá a rendőrség.

A bombariadó lefújását közlő BFM TV arra emlékeztetett, hogy a hamis riasztás két év elzárással és 30 ezer eurós pénzbírsággal sújtható.

A francia hatóságok nemrég arra hívták fel a lakosság figyelmét, hogy az országot "azonnali terrortámadás" veszélye fenyegeti, és a belügyminiszter többször is hangoztatta, hogy "valós" a terrorveszély Franciaországban.

Miután az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat észak-afrikai szárnya, az Iszlám Magreb bejelentette, hogy az ő emberei raboltak el szeptember 16-án Nigerben öt francia, egy togói és egy madagaszkári állampolgárt, óva intették Párizst, hogy katonai akciót indítson a túszok kiszabadítására, akiket vélhetően Maliban tartanak fogva.

Elemzők szerint a szélsőséges iszlamista csoportok azonban több dolog miatt is neheztelnek Párizsra. A francia parlament szeptember 14-én fogadta el azt a törvényt, amely megtiltja az arcot teljesen elfedő kendő - a két iszlám női viselet, a nikáb és a burka - viselését nyilvános helyen. Az intézkedés miatt Franciaország korábban több fenyegetést is kapott radikális iszlamista csoportok vezetőitől. Aznap este az Eiffel-torony mellett az egyik gyorsvasúti megállót is ki kellett üríteni, de a névtelen telefonálótól érkezett riasztás hamisnak bizonyult.

Egy nappal ezelőtt a párizsi Saint-Lazare pályaudvaron volt bombariadó, de a riasztást nem sokkal később lefújták, miután a helyszín teljes átvizsgálása után a tűzszerészek semmi gyanúsat nem találtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházba vitték Jimmy Cartert

Egyesült Államok - Egy clevelandi kórházba szállították Jimmy Carter volt amerikai elnököt, mert a… Tovább olvasom