Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Botrányregény Anne Frank szexuális kapcsolatáról

Bírálja egy brit szerző megjelenés előtt álló, Anne Frank részben fiktív történetéről szóló új könyvét a hollandiai Anne Frank Alapítvány, mert a könyvben foglaltak szerint a kislány szexuális kapcsolatban állt egy zsidó fiúval.
"Ez ízléstelen, nem találni rá szavakat - vélekedett az alapítvány egyik képviselője. - Igencsak szenzációhajhászásnak tűnik, méghozzá Anne Frank nevének meggyalázásával".

Az Annexed (Csatolva) című könyvben Sharon Dogar azt írja, hogy a 15 évesen a bergen-belseni koncentrációs táborban meghalt Anne Frankot szexuális kapcsolat fűzte egy nála három évvel idősebb zsidó fiúhoz. Peter van Pels szüleivel és a Frank családdal együtt bujkált. A nyolc bujkálóból csak Anne apja, Otto Frank élte túl a háborút, később ő jelentette meg elhunyt lánya feljegyzéseit.

A naplóból kiderül, hogy Anne szerelmes volt a fiúba, de szexuális kapcsolatra semmifajta utalás sincs benne - hangsúlyozta a kislány nevét viselő alapítvány szóvivője. "Ez egy szép, nyíltszívű és tiszta napló" - jegyezte meg.

Anne Frank egyetlen még élő unokaöccse, Buddy Elias is bírálta az Andersen Press kiadásában megjelenő könyvet. "Anne nem az a gyerek volt, akit ebben a könyvben leírnak. Nem hiszem, hogy szörnyűséges sorsát fiktív történetté szabadna változtatni" - mondta.

Olvasóink írták

 • 3. Léni 2010. június 23. 13:29
  „2. Lenry! Csak, hogy tudd: Jézus is zsidó volt!
  Szégyenletesnek tartom, hogy a mai világban mindent és mindenkit fel lehet áldozni
  a bulvár oltárán! Miért kell annak a 15 éves kislánynak az emlékét besározni, aki
  sorban állt a "fürdő" előtt azért, hogy miután fulladásos halált hal, elégessék a testét?
  Lenry is másképpen gondolkozna, ha Ő vagy a hozzátartozója pisilte-kakálta volna össze
  magát félelmében sorbanállás közben!”
 • 2. Lenry 2010. június 23. 12:27
  „2. Jézus is. még is lehet pornóba, húgyba mártva, négerként meg még ki tudja hogy ábrázolni. igaz, az nem a nagyságos zsidóságot sérti, így aztán rá lehet fogni, hogy művészet”
 • 1. Mike3 2010. június 23. 10:53
  „A napló hitelességét sokan megkérdőjelezik. Nekem nincs véleményem. Annyi biztos, hogy Anna Frank ikonikus alak, nem lenne szabad frencsájzolni a nevét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a jamaicai drogbárót

A jamaicai hatóságok elfogták Christopher "Dudus" Coke drogbárót, a világ egyik legveszélyesebb… Tovább olvasom