Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Chávez feltartóztattatott egy amerikai gépet

Venezuela - Hugo Chávez venezuelai elnök arra utasította a légierő két vadászgépét, hogy tartóztassanak fel egy amerikai katonai repülőgépet, amely szerinte pénteken kétszer is megsértette az ország légterét.
Chávez azt állította, hogy egy P-3-as típusú katonai repülőgép egyszer 15, egyszer pedig 19 percig tartózkodott Venezuela légterében. Az elnök parancsára két venezuelai F-16-os vadászgép tartóztatta fel, és kísérte ki az ország légteréből az amerikai légtérsértő repülőgépet.

"Ők provokálnak minket... Ezek katonai gépek" - mondta Chávez. Az elnök egy fényképet is bemutatott a légtérsértő gépről, s azt állította, hogy ez egy újabb példa azon esetek sorában, amikor a szomszédos Kolumbiában, illetve a Holland Antillákon található amerikai légitámaszpontokról felszálló gépek hatolnak be Venezuela légterébe.

Washington cáfolta Chávez állításait. A védelmi tárca szóvivője leszögezte, hogy amerikai gép nem hatolt be Venezuela légterében, és amerikai gépek amúgy sem szoktak berepülni más országok felségterületére előzetes hozzájárulásuk nélkül.

Az amerikai fenyegetés központi eleme lett a szocialista elnök politikai szónoklatainak. December közepén Chávez azt állította, hogy pilóta nélküli amerikai kémrepülőgép hatolt be az ország légterébe, ezért parancsot adott a hadseregnek az ilyen gépek lelövésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonsági incidens Heathrow-n

Nagy-Britannia - Terrorellenes rendőri egységek vettek őrizetbe péntek éjjel a londoni Heathrow… Tovább olvasom