Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Elsodorta a szennyvíz a csatornába zuhant nőt

Irina Nyedokunyeva egy hiányzó fedél miatt belezuhant Moszkvában a csatornarendszerbe, ahol hét méter mélységben elsodorta az ár: végül nyolc óra elteltével, csodával határos módon sikerült kimenteni.
A négygyermekes, 33 éves Irina egy barátjával volt, amikor egy udvaron egyszer csak elnyelte a föld. A férfi leereszkedett a csatornába, de jó 50 méter után feladta. Közben a környező garázsok őre hívta a rendkívüli helyzetek minisztériumának mentőszolgálatát.

Egy mentő megtalálta Irinát a nyitott lejárótól mintegy 300 méterre, magához kötözte és visszavitte a létrához. Mindez egy 90 centiméteres csőben történt, amelyben 80 centiméternyi szennyvíz áramlott mintegy 18 km/h sebességgel.

Már a létrához értek, amikor átcsapott rajtuk egy hullám, Irina elvesztette eszméletét, kicsúszott a hevederekből, és ismét elragadta a szennyvíz. Számos sérülést szenvedett, mígnem végül meg tudott kapaszkodni egy helyen, ahol a cső felfelé kinyílt, s bemászott a sötét kis odúba.

Hajnalig keresték, megmozgatva minden csatornafedelet a környéken, és már rég nem hitték, hogy élve kimenthetik, amikor megtalálták jó egy kilométerre a baleset helyszínétől. Törésekkel, zúzódásokkal és agyrázkódással vitték kórházba, ahonnan bő egy hónap múltán a napokban írták ki.

A különös baleset elszenvedőjéről készült tévériport láttán Irina idős édesapja annyira felizgatta magát, hogy elvitte amúgy is beteg szíve. Az asszony hosszas lábadozása miatt elvesztette munkahelyét.

A csatornázási művek még csak elnézést sem kért, az esetről beszámoló lapoknak azonban elmondta, hogy mindent elkövettek, robottal is keresték az áldozatot.

Az orosz fővárosban mintegy 400 ezer fém csatornafedél van, ezek közül évente mintegy 400 darabot lopnak el. Most üvegszálas műanyagból, vasbetonból és egyéb anyagokból készült fedelekkel kísérleteznek: ellopni ezeket is lehet, de nem lehet majd eladni fémhulladékként.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2010. június 17. 18:19
    „Ott is lakik meg nem értett kultúra, akik a segíly mellé kis mellékessel fémet gyűjtenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irán ellen szankciókban állapodott meg az EU

Irán elleni új, európai uniós szankciós intézkedésekben állapodtak meg csütörtökön Brüsszelben az… Tovább olvasom