Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Eltemették Bolíviában Eduardo Rózsa Florest

Családtagjai kikérték a kalandor holttestét, két sorstársáról még nem intézkedtek. A nyomozást végzők eddig annyit mondtak: terror kiprovokálása volt a csoport célja.
A bolíviai Santa Cruzban előző nap hajnalban végrehajtott kommandóakció három külföldi halottja közül pénteken eltemették a magyar-bolíviai Rózsa Flores Eduardót, míg két társa, Magyarosi Árpád és Dwyer Michael Martin holtteste egyelőre a sorsára vár - jelentette szombaton az El Deber című bolíviai lap online kiadása.

Mint az El Deber írta, Rózsa Flores holttestét a családtagjai kikérték és eltemették Santa Cruz (a férfi szülővárosa) fő temetőjében. Az ír és a "román-magyar" fiatalember maradványaival a halottasház illetékesei egyelőre várnak, hogy az ügyükben illetékes diplomaták a helyszínre érkezzenek, mert meg akarják vizsgálni. Minthogy azonban hűtés nincs a halottasházban, sokáig nem várnak - közölte egyikük.

A bolíviai lap másfelől arról adott hírt, hogy az ügyészség kérte: Tadicot és Tóásót szállítsák el Chonchocoro börtönébe, mert a San Pedro-i, ahol tartózkodnak, nem elég biztonságos, "és a tapasztalt katonák megszökhetnek".

A nyomozást végző ügyészi stáb szűkszavúan annyit mondott, hogy sikerült felgöngyölíteniük a csoport tevékenységét, amelynek célja terror kiprovokálása volt "egy nagyobb horderejű céllal", amelyet azonban nem fedtek fel.

Nem érkezett megkeresés

Egyelőre nem érkezett az Interpoltól semmilyen megkeresés a magyar rendőrséghez Eduardo Rózsa Flores és társai meggyilkolásával kapcsolatban.

Bencze József országos rendőrfőkapitány szombaton délelőtt újságíróknak azt mondta, hogy a magyar rendőrség már összegyűjtötte a saját nyilvántartásából azokat az adatokat, amelyeket az érintettekről tud. Arra a kérdésre, hogy tartanak-e házkutatásokat is, vagy feltérképezik-e kapcsolatrendszerüket, azt mondta: a rendőrség minden információt összegyűjt a lehetséges eszközökkel. Házkutatást ugyanakkor csak akkor tarthatnak, ha alapos ok van rá, ez egy külföldről érkező jogsegély lehetne. Ilyen azonban egyelőre nem érkezett.

Eduardo Rózsa Flores
Eduardo Rózsa Flores

Az őszödi beszéd egyik kiszivárogtatóját ölték meg

A Kapu című folyóirat főszerkesztője szerint ő és a Bolíviában csütörtökön agyonlőtt magyar származású Eduardo Rózsa-Flores szivárogtatták ki 2006. szeptember 17-én Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő május 26-án, az MSZP-frakció előtt Balatonöszödön elmondott beszédét.

Magyarosi Árpád
Magyarosi Árpád

Brády Zoltán azt mondta: a beszéd nyilvánosságra kerülése után mindkettejüket folyamatos támadások érték, Eduardo Rózsa-Flores végül emiatt hagyta el az országot. A főszerkesztő arról nem beszélt, hogy kitől jutottak hozzá a hangfelvételhez. Brády Zoltán szólt arról is, hogy Eduardo Rózsa-Flores és társai nem készültek merényletre, de részt vettek a Bolíviában zajló polgárháborúban.

Tóásó Előd
Tóásó Előd

Előzmény

Evo Morales, bolíviai államfő csütörtökön közölte Venezuelában, hogy a titkosszolgálat értesítette egy ellene is tervezett merényletről. Ezért utasította az alelnököt, hogy irányítsa a biztonsági erőket Santa Cruz egyik szállodájához, ahol végül tűzharc után három embert megöltek, kettőt pedig őrizetbe vettek. Az eddigi információk szerint az áldozatok a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Eduardo Rózsa Flores, a román állampolgárságú Magyarosi Árpád és az ír Duayer Michel Martin. Az egyik letartóztatott pedig a szintén magyar Tóásó Előd.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. sőndör 2009. április 21. 10:46
  „Flexi, te baromarcú !! Hát nem olvasol ? Nem adhatták meg magukat, hiszen álmukban géppuskázták le őket !
  (tudod, mint a tiéid annak idején)”
 • 52. floridaimagyar 2009. április 20. 06:13
  „Ez a bolivaia elnok hulye. A most megtortent amerikai orszagok kozti ertekezleten most azt mondta hogy az USA elnok otlete volt az egesz, de Obama meg azt valaszolta hogy meg csak nem is hallott az esetrol - rajta van az MSNBC.com-on. Itten csak egy bolond diktatorrol van szo aki magara akarja terelni a figyelmet, de eleg rosszul csinalja ...”
 • 51. comet 2009. április 19. 20:43
  „44. meg Gyurcsányos a fóbiája a Santa Crus-iaktól, (Fletó a Fidesztől retteg így és ahogy Fletonál minden rossznak a Fidesz az oka Moralesnél mindennek a Santa Crusiak az okai)
  Gyurcsányos a hatalomhoz való ragaszkodása, akár az érvényes törvények kijátszásával, megváltoztatásával.
  Gyurcsányosak a szabálytalan és brutális rendőri akciója.
  Gyurcsányos a szocialista párton belüli teljhatalmúsága (bár ő valóban baloldali és államosít keményen)
  Gyurcsányos hogy szembe állítja az etnikumokat (csak ő a az őslakosokat részesíti előnyben)
  Gyurcsányos hogy lecsökkentette a fizetését, bár ő csak megfelezte, de neki meg is kell élni ebből a pénzből, bár neki is van mellékese, de az közel sem olyan szerte ágazó mint Fletóé...”
 • 50. achilleus 2009. április 19. 19:28
  „47. hozzászólás Logaritmus 2009.04.19. 18:23
  szociopátia, paranoia”
 • 49. tahoszegedi 2009. április 19. 18:54
  „45. hozzászólás flexsnake 2009.04.19. 14:22

  ez olyan zsidós :-))))”
 • 48. Logaritmus 2009. április 19. 18:23
  „44. achilleus: engem is érdekel, mert annyiszor elmondtad már, hogy mi ebben a Moralesben "gyurcsányos"?! Haha...ma olvastam valahol, hogy ezeket a magyarokat a helyi szabadkőművesek pénzelték”
 • 47. achilleus 2009. április 19. 15:58
  „"Arra a kérdésre, hogy tartanak-e házkutatásokat is, vagy feltérképezik-e kapcsolatrendszerüket, azt mondta: a rendőrség minden információt összegyűjt a lehetséges eszközökkel."
  Gondolom Google képkeresőjük csak-csak van. Aztán irány a Facebook, ....”
 • 46. flexsnake 2009. április 19. 14:22
  „barackot én is felszólítottam és mégsem hír :)
  Mi az hogy gyurcsányos? miért nem bajnais? vagy orbános? Esetleg pákós?
  Azt sem értem mi ez az elhatárolódás? nem izéltek együtt kecskét. Mindenki azt gondol amit akar. A tények érdekelnének azok meg úgyis ki fognak derülni. Akkor majd eldöntheti mindenki hogy neki hős vagy terrorista vagy egyszerűen csak valaki aki rossz helyen volt rossz időben. Én azért is nem fogok egyértelműen voksolni egyik oldalra sem mert a zavaros életének pár mozzanatát olvastam több különböző oldalon, de nem igazán tudtam hová tenni hogy tulajdonképpen mit is akart magával kezdeni.
  Egy vezető akármilyen rossz is, nem gyilkolható meg.”
 • 45. achilleus 2009. április 19. 13:59
  „43. hozzászólás flexsnake 2009.04.19. 13:13 "Még mindig hír ez? "
  Legutóbb Morales arra szólította fel Barack Obamát, hogy határolódjon el Eduardo Rózsa Florestől.
  - Tényleg van benne valami gyurcsányos.”
 • 44. flexsnake 2009. április 19. 13:13
  „Még mindig hír ez?
  Szervezkedtek majd meglepték őket. Mivel nem adták meg magukat, lövöldözés kezdődőt amiben kilőtték őket.
  Jönnek itt a hülyébbnél hülyébbek hogy alsóruházatban voltak egyik képen a holttestek. Ilyet is csak az emleget aki még életében nem látott rajtaütést. Olyan kor intézik amikor nem számítanak rá. Akár este, akár hajnalban, álmukban. De majd legközelebb a terroristauraknak szólnak hogy öltözzenek fel mert szépen kell mutatniuk a képeken. Hogy aztán mit terveztek vagy mit nem, csak találgatni lehet. Ezredvégről magyar, ezért hír....
  A hőst a gyilkostól csak az választja el hogy ki az áldozata, a gyilkosság ugyanaz.”
 • 43. flexsnake 2009. április 19. 13:13
  „Még mindig hír ez?
  Szervezkedtek majd meglepték őket. Mivel nem adták meg magukat, lövöldözés kezdődőt amiben kilőtték őket.
  Jönnek itt a hülyébbnél hülyébbek hogy alsóruházatban voltak egyik képen a holttestek. Ilyet is csak az emleget aki még életében nem látott rajtaütést. Olyan kor intézik amikor nem számítanak rá. Akár este, akár hajnalban, álmukban. De majd legközelebb a terroristauraknak szólnak hogy öltözzenek fel mert szépen kell mutatniuk a képeken. Hogy aztán mit terveztek vagy mit nem, csak találgatni lehet. Ezredvégről magyar, ezért hír....
  A hőst a gyilkostól csak az választja el hogy ki az áldozata, a gyilkosság ugyanaz.”
 • 42. achilleus 2009. április 19. 11:16
  „36. hozzászólás Logaritmus 2009.04.19. 03:25
  Tényleg elolvastad? Mit szólsz a Thomas L(antos). halálára írt verséhez?
  (Faludy írt ilyet a generalissimus elhunyta alkalmából.)”
 • 41. comet 2009. április 19. 10:20
  „35.-Mignon, Mignon- én az általam leírtaknál próbálok a lehető leghitelesebb források adataiból kiindulni.
  Jelen esetben a BBC és Al jazeera forrásokra támaszkodom, mivel spanyolul nem tudok de ezeket tartom a leg korrektebbeknek. Ezen médiák cikkeiből egyértelműen kibontakozik, hogy valami nagy sumákság van az egész ügy mögött. Ezen médiák ezideig tárgyilagosak voltak az idézeteikkel, feltételezem hogy most sem torzítanak.
  Morales meg egyszerűen nem 100-as, hasonlóan Fletóhoz. Aki miniszterelnökként 5-napig éhség-sztrájkol hogy számára kedvezően megváltoztassák a választási törvényt az hibbant, a kormányával együtt.
  Én a 33. ban leírt minden egyes állításomat alá tudom támasztani. Az a kritika ér csak valamit ami konkrét.
  Ha valamelyik állításom téves szerinted, akkor írd le és én örömmel veszem, mert tanulságos lehet.
  Semmitmondó kritikáddal viszont nem tudok mit kezdeni.
  Jó lenne ha nem sűllyednél le a vakon ordibálók szintjére.”
 • 40. Mignon 2009. április 19. 05:18
  „Tudod, kedves "csutka",
  nekem van itthon egy Bibliam.
  De, van egy Koranom is. Mind a 111 un. "szura"-val.
  Nos, elöbb olvasad el ezeket, es utana irj...!

  Nem vagyok bekepzelt, vagy nagykepü,
  nem vagyok sem zsido, sem cigany,

  de, borzasztoan fel tudom magam mergelni, a

  tudatlansagon, es a jobbik fasisztakon!!!!

  Szia!”
 • 39. csutka 2009. április 19. 05:10
  „Az iszlám arab-zsidó és keresztény emlékekre épített monoteista vallás,amelybenMohamed prófétáé a vállási és politikai vezetőszerep.

  Muszlimok(magyarul) muzulmánok.”
 • 38. Mignon 2009. április 19. 04:00
  „29-nek!
  Csutka!
  "Iszlamok" nincsenek!
  Moszlemok vannak!!!

  Jajj, Istenem!
  De kicsi az a kerites!”
 • 37. Mignon 2009. április 19. 03:38
  „Ugyan, fejezzük mar be, ezt a Rozsa körüli "miszteriat"!

  Ö, egy kalandor, intelligens, kiszamithatatlan, gyilkos, zavaros, szinesz, iro, ujsagiro, költö,
  forradalmar, anarchista, hös, zsoldos volt!!

  Szoval, egy agyban zavarodott egyen. (finoman).

  Nyugodjon bekeben.”
 • 36. Logaritmus 2009. április 19. 03:25
  „Elolvastam Eduardo Rózsa Flores internetes blogját, sokat írt oda. Hmmm...a katolikus turbó magyaroknak akik reflexből piedesztálra emelik mert MEGÖLTÉK ajánlom a figyelmükbe, hogy ez a háborús gyilkos jobboldali volt de egyben MUZULMÁN is.”
 • 35. Mignon 2009. április 19. 02:59
  „33-nak!
  Comet, comet!
  Ennyi marhasagot 10 sorban leirni, meg en se tudtam volna!
  Le a kalappal!

  Töled, azert ismerve korabbi hozzaszolasaidat,
  többet vartam el!!

  Szia.”
 • 34. Logaritmus 2009. április 19. 00:23
  „Az Árpád-sávos Magyarosi Árpádnak és a fején törülközővel napozó Tóásó Elődnek mi a fészkes fene köze volt Bolíviához?!”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetlen előéletű volt a Bolíviában meggyilkolt ír férfi

Dublin - Büntetlen előéletű volt az az ír állampolgár, akit csütörtökön lőttek le Bolíviában -… Tovább olvasom