Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Külföldi hírek > Észak-Korea nem engedi be a NAÜ-ellenőröket

Észak-Korea nem engedi be a NAÜ-ellenőröket

Észak-Korea nem engedi be az atomprogramját tanulmányozó NAÜ-szakértőket.

MTI - 2012.04.17. 07:40
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Észak-Korea nem fogja beengedni a területére a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szakértőit, hogy tanulmányozzák atomprogramját - jelentette kedden a tokiói média diplomáciai forrásokra hivatkozva.

A Kyodo hírügynökség szöuli keltezésű, "egy magas rangú amerikai külügyi illetékest" idéző jelentésében közölte, Phenjan felfüggeszti a tárgyalásokat a NAÜ-ellenőrök beengedéséről válaszul arra, hogy Washington leállította a neki szánt élelmiszersegélyt.

A jelentésben nem szerepel a hírügynökséget tájékoztató illetékes neve, de Barack Obama amerikai elnök kelet-ázsiai megbízottja hétfő este Szöulban járt az észak-koreai rakétaindítást követő térségbeli körútja keretében.

Phenjan február 29-én elvi beleegyezését adta arra, hogy visszaengedi az országba a NAÜ-ellenőröket, felfüggeszti az urándúsítást és más intézkedéseket foganatosít, ha élelmiszert kap az Egyesült Államoktól. Washington azt ígérte, hogy 240 ezer tonna élelmiszert szállít ez esetben Észak-Koreának, de több ízben is figyelmeztette a phenjani rezsimet, hogy a nagy hatótávolságú rakétákkal folytatott kísérletek miatt ez meghiúsulhat.

Washington végül a műholdfelbocsátásnak mondott rakétakísérlet miatt, április 13-án jelentette be, hogy leállítja az Észak-Koreának szánt élelmiszersegélyt.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. Mozimasiniszta 2012.04.17. 08:58

Na és ? a zsidók se...Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...