Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Ferenc pápa elítélte a gender-elméletet

A nemek közötti különbségek elhalványítása nem megoldást, hanem problémát jelent - jelentette ki a katolikus egyházfő.
Ferenc pápa elítélte szerdán a társadalmi nemeket hirdető gender-elméletet, és - mint mondta - összefüggést gyanít a modern társadalom bizalmi válsága és a férfi-nő kapcsolat válsága között.

A katolikus egyházfő a római Szent Péter téren tartott általános audienciáján a nemek szerepéről szólva úgy fogalmazott, hogy az egyre gyakrabban válságba jutó kapcsolatok társadalmában a férfiak és nők közötti szövetség "újbóli felfedezésére" van szükség.

"A nemek közötti különbségek elhalványítása nem megoldást, hanem problémát jelent" - jelentette ki a katolikus egyházfő. Hozzátette, hogy a kortárs kultúra új tereket nyitott meg, és új szabadságot adott, ugyanakkor kétségeket támasztott. Ferenc pápa kifejezte azon reményét, hogy a gender-elmélet nem a modern társadalom frusztrációjának és beletörődésének a kifejezése, amely a szexuális különbségeket éppen azért akarja eltörölni, mert nem tudja azt vállalni.

Az egyházfő kijelentette, hogy a házassági családi kötelék "komoly dolog és nem csak a hívők számára". Arra kérte az értelmiségieket, hogy ne kerüljék el az ezzel a problémával való foglalkozást. Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy növelni kell a nők szerepét a társadalomban és az egyházban. A család és a házasság, valamint a házasságon kívüli párkapcsolatok a központi témái az októberben a Vatikánban rendezendő rendkívüli püspöki szinódusnak.

Ferenc pápa kijelentéseire reagálva az olasz melegek és leszbikusok szervezetei kijelentették, hogy a Vatikánban egyre erősebb "a szexuális különbségek miatti rögeszme", és a gender-elmélet támadása a melegek és a nők ellen szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megpördült a kifutópályán a repülőgép

Leszállás közben a gép farokrésze a leszállópályához csapódott, a balesetben a fedélzeten tartózkodó… Tovább olvasom