Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Fidel Castro újabb nyilvános szereplése

Immár hagyományos, olajzöld katonaingében vállalkozott újabb nyilvános szereplésre szombaton Fidel Castro: a volt kubai elnök a Moncada laktanya elleni kudarccal végződött ostrom, a kubai forradalom kezdete (1953. július 26.) alkalmából tartott megemlékezésen vett részt.
Fidel Castro betegsége miatt négy évig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, júliusban viszont már többször vett részt különböző programokon. A volt kubai első számú vezető - aki augusztusban tölti be 84-ik életévét - Cubadebate hivatalos kubai honlap és az állami televízió képes beszámolói szerint 2006 óta először viselt ismét nyilvánosan - sötét nadrág mellett - olajzöld katonainget, mindenfajta rangjelzés és vállpántok nélkül.

A volt kubai államfő Havanna tartományban, Artemisa településen az itt született forradalmárok emlékének adózott az évfordulós megemlékezésen. Meglátogatta az elesettek mauzóleumát, s elbeszélgetett az őt üdvözlő helyiekkel.

Fidel Castro 2006-ban betegedett meg, és azóta távol maradt a közélettől. Július 7-én azonban visszatért a nyilvánosság elé: először a nemzeti tudományos kutatóközpontban (CNIC) jelent meg, majd pár nappal később az állami televízióban vállalt szereplést, és a kubai világgazdasági kutatóközpontba is ellátogatott, illetve egy hete nagykövetekkel is találkozott a külügyminisztériumban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális videó: tűzfelhővé robbant a vadászgép a bemutatón

Jelenleg lábadozik az a kanadai vadászpilóta, akinek repülőgépe a földnek csapódott egy gyakorlókör… Tovább olvasom