Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

H1N1: felméri az EU a tagországok oltóanyag-tartalékát

Több országban fölös mennyiségre számítanak a megrendelt szérumból.
Felméri az Európai Bizottság hamarosan, hogy az egyes európai uniós tagországok sürgős esetben mekkora tartalékokat tudnak mozgósítani az új influenzavírus (H1N1) elleni oltóanyagból - jelentette be kedden az EU-t elnöklő Svédország és Andrulla Vasziliu egészségügyi biztos.

A tagállamok egészségügyi minisztereinek találkozója után, este nyilatkozva Maria Larsson, a tárca svéd birtokosa bejelentette, hogy sok résztvevő támogatta a felvetést.

Vasziliu elmondta: a tagországokat fogják felkérni arra, hogy jelezzék, mekkora tartalékra számíthat Brüsszel.

Több országban fölös mennyiségre számítanak a megrendelt szérumból, miután kiderült, hogy sok esetben nem duplán kell oltani, hanem egyszeri dózis is elegendő.

Hollandia például pontosan kétszer annyi vakcinát (34 millió dózist) rendelt, mint amekkora a lakossága, de máris bejelentette, hogy ennek több mint a fele fölösleges lesz.

Az uniós egészségügyi miniszterek az ülésen megerősítették azt az uniós ajánlást, hogy mindenki oltassa be magát a vírus ellen. Vasziliuék újra hangoztatták azt is, hogy az unióban piacon lévő szérumok hatásosak és megbízhatóak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipővel dobálták meg a cipővel Bushra támadó újságírót

Zaidi valóságos népi hős lett az arab világban, rendkívüli tisztelet övezi. Tovább olvasom